Isabel (22) in

Ik mag geen fouten maken

Hoi allemaal,

Het gaat al een aantal maanden slecht tussen mij en mijn moeder + stiefvader. Ik heb al heel vroeg geleerd dat ik moet doen wat er van me verwacht wordt en ik geen fouten mag maken. Als ik dat wel doe wordt mijn stiefvader boos. Hij kan nooit op een normale manier reageren en we hebben daar al heel erg vaak over gepraat, dat heeft iedere keer 1 week gewerkt, daarna waren we weer terug bij af. Ik irriteer me de hele dag door aan ze, de ene irritatie kan nog niet zakken of de ander is er alweer. Ik sta continu onder spanning omdat fouten maken nou eenmaal menselijk is, alleen hier niet. Ik ben druk bezig met een eigen plekje krijgen, hebben jullie tips voor me om de tussentijd door te komen? Ik weet niet meer goed hoe ik rust kan vinden en merk dat het me echt hoog zit.

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SemHildeSandra Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sem
Sem

Hoi Isabel
eigenlijk zitten we in het zelfde schuitje alleen ben jij 12 jaar ouder. eerlijk? ik weet ook nooit wat ik moet doen ik praat meestal met mijn vader
Liefs Sem

Hilde

Hoi Isabel, ik kan me voorstellen dat dit een lastige situatie voor je is. Is er iemand anders in je omgeving met wie je hierover kan praten? Als je het lastig vindt om met iemand uit je omgeving te praten, zou het misschien een idee zijn om bij Villa Pinedo een Buddy aan te vragen: dan wordt je gekoppeld aan iemand die ook gescheiden ouders heeft, met wie je dan kan praten. Ik weet zelf nog dat mijn vader een tijd lang een nieuwe vriendin had die ook hele hoge eisen aan me stelde, ik vond het ook erg lastig… Lees verder »

Sandra

Hoihoi Isabel, Bedankt voor jouw berichtje op ons forum! Ik moet zeggen dat jouw situatie voor mij heel bekend klinkt, zelfs tot op de dag van vandaag. Zelf woon ik bij mijn vader en stiefmoeder. Ook ik heb (eigenlijk vooral door mijn stiefmoeder) steeds het idee dat ik wel IETS fout doe, al zijn het maar de aller kleinste dingen. Mijn vader is hier gelukkig wat subtieler in en laat wel waardering blijken voor dingen die ik doe. Helaas om te lezen dat bij jou allebei de ‘ouders’ hierin een beetje jouw tegenpartij zijn. Zelf vind ik inderdaad ook dat… Lees verder »