anoniem (18) in

Ik krijg de schuld

Hoi,
Gisteravond is dan de bom bij ons in huis gebarsten en dan ook net voor mijn herexamens. Mijn moeder heeft gezegd dat ze bij mijn vader weg wil en ze heeft er goede redenen voor. Alleen, mijn vader geeft mij de schuld van deze breuk; dat ik haar manipuleer om dingen in mijn voordeel voor elkaar te krijgen.Het punt is, al een paar jaar gaat het tussen mij en mijn vader niet goed. We hebben geen goeie gesprekken meer en hij vraagt alleen hoe het zit met mijn school, werk en of ik verschillende klusjes in huis af heb. In ons gezin zijn er nu dus twee kanten, ik en mijn moeder tegen mijn vader en mijn 16jarige zusje. Als ik hem over deze dingen aanspreek, kan hij het niet accepteren en wordt hij enorm boos. Dan zegt hij nogal nare dingen en laatst zelfs ook dat ik een teleurstelling in zijn ogen ben. Hij zegt dat hij enorm streng voor ons beiden is om ons zo op een hoger niveau te krijgen, maar dit kan toch geen excuus zijn? Ik probeer me al twee jaar zo aan te passen dat het eindelijk weer goed in huis is, maar niks werkt. De frustraties zitten bij mijn moeder ook heel erg hoog, want ze kan nooit er iets tegenin brengen -> mijn vader walst er gewoon over heen.
Ze gaan dus nu bij elkaar vandaan, mijn vader geeft mij de schuld van alles. Als ik er over nadenk , lijkt het alsof hij alles op mij afschuift, terwijl hij zichzelf niet wil aankijken en bekennen dat hij ook schuld heeft. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen en hoe ik me moet gedragen. ->spanningisomtesnijden

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
anoniemphileine waaijers Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
anoniem

hoi, wat vervelend om te horen, mijn ouders zijn nu ook een half jaar gescheiden en bij ons thuis gaat het ook niet goed. ik heb ook een hele slechte band met mijn vader, je bent dus niet de enige. Het belangrijkste wat je moet weten is; HET IS NIET JOUN SCHULD! wat je vader zegt is helemaal niet waar, en het is niet joun schuld dat je vader en je moeder uit elkaar gaan en dat moet je zelf ook niet denken. Als hij dit soort opmerkingen blijft maken zou ik het ook tegen hem zeggen en misschien ook… Lees verder »

phileine waaijers

ik snap je ik heb het zelfde ik vind het heel erg voor je