Manon (20) in

Ik krijg de schuld

Hey,
Mijn vader en ik hebben al jaren geen goede band meer tijdens de scheiding. Ik vind dit heel lastig, omdat mijn moeder en ik het wel fijn hebben samen. Ik ben er laatst achter gekomen dat hij over bepaalde dingen heeft gelogen. Het zijn kleine dingen, maar wel dingen zodat hij mij niet hoeft te zien. Bijvoorbeeld vroeg ik hem twee weken geleden of ik mee mocht rijden naar zijn werk, omdat mijn school dichtbij zijn werk is. Hij heeft me toen gezegd dat hij geen auto had die week (omdat hij hem deelt met zijn moeder). Later heb ik van mijn oma (zijn moeder) gehoord dat dit niet waar is. Vervolgens heeft hij ook tegen mijn oma gezegd dat hij geen kerst wil vieren. Dit maakt mij heel boos, want kerst betekent heel veel voor mijn oma. Ze belde me afgelopen weekend huilend op en ze maakt zich heel druk over mijn vader. Afgelopen week appte mijn vader wel of ik wat leuk met hem wilde doen. Omdat ik zo boos op hem ben, had ik hier helemaal geen behoefte aan. Ik heb hem toen bedankt voor zijn moeite, maar nee gezegd. Hij vond dit raar en ik heb een best boos bericht terug gestuurd. Nu is er niks opgelost en mijn oma maakt zich drukker en drukker. Mijn vader laat me wel met rust, maar ik vind het moeilijk om hem te confronteren met mijn frustraties. Ik weet uiteindelijk toch wel dat hij het zo gaat omdraaien dat ik de schuld krijg van de situatie. Misschien heeft iemand wat advies?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Hilde
7 maanden geleden

Hoi Manon, Ik herken je situatie zeker een beetje en ik kan me voorstellen dat dit lastig voor je is. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 4 was en ik heb nooit echt een goede band met hem ontwikkeld. We appen wel af en toe en soms wil hij met me lunchen dus dan doe ik dat, maar we hebben helemaal geen emotionele connectie. Ik vind het lastig dat we geen goede band hebben dus ik snap dat jij dat ook zo ervaart in jouw situatie. Wat vervelend dat hij tegen je liegt en dat je je hierdoor voelt alsof… Lees verder »

Melissa
7 maanden geleden

Hey Manon, Wat goed dat je ons hebt gevonden en dat je je verhaal hier deelt op het forum! Wat vervelend om te horen dat je niet zo’n goede band hebt met je vader, dat hij over dingen liegt en geen kerst wilt vieren. Ik kan me dat heel goed voorstellen. De band met mijn vader is na de scheiding erg verminderd, dit vind ik jammer. We hebben minder contact, waardoor hij ook minder dingen met mij deelt en wel eens iets achter houdt waar ik dan later achter kom. Dat vind ik niet fijn. Ik kan me ook voorstellen… Lees verder »