Anoniem (16) in

Ik kan niet goed overweg met m’n stiefmoeder

Hoi allemaal, ik kan niet zo goed overweg met mijn stiefmoeder. Ze wordt heel snel boos en ergert zich o.a. aan het feit dat ik nogal stil ben. Mijn vader zegt dat mijn stiefmoeder zo doet omdat ze een heel andere familierelatie is gewend, en dat ik me daarom aan haar moet aanpassen.

Meestal gaat het wel prima, maar een aantal maanden geleden gaf ze me een soort preek over hoe ze vindt dat mijn moeder “te soft” is en mij daarom slecht had opgevoed. Ze zei dat ze vondt dat zij zelf haar dochter veel beter had opgevoed, en dat haar dochter veel zelfstandiger is, terwijl ik en mijn oudere broer “nog van alles moeten leren”. Mijn broer en vader zaten hier gewoon bij, maar zeiden of deden niks. Op dat moment liet ik het maar een beetje gebeuren, maar nu denk ik er steeds aan, en ik heb er de afgeopen maand constant paniekaanvallen over, en telkens als ik er aan denk ben ik de rest van de dag verdrietig. Ik ben daardoor ook steeds stiller geworden rond mijn stiefmoeder.

Ik kan het er eigenlijk met niemand over hebben. Mijn broer en vader zijn totaal niet goed met zulke gesprekken, en ik ga het natuurlijk ook niet tegen mijn moeder zelf vertellen, omdat ik weet dat zij er enorm verdrietig van zou worden, en ik heb geen andere familieleden of vrienden waar ik echt ‘close’ mee ben. Tegelijkertijd kan ik er ook echt niet zelf mee blijven rondlopen. Heeft iemand advies?? Dankje!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maaike
9 dagen geleden

Hoi! Super goed dat je een berichtje hebt geplaatst op het forum, dankjewel daarvoor! Wat vervelend dat je niet goed kan opschieten met je stiefmoeder. Ik kan me goed voorstellen hoe dat moet voelen. Zelf heb ik namelijk ook geen goede band met mijn stiefmoeder. Uiteindelijk hielp het mij om hierover te communiceren met mijn ouders. Mijn vader vond het natuurlijk niet leuk om te horen, maar hierdoor snapte hij wel beter mijn gevoel en kon hij daar rekening mee houden. Die preek klinkt trouwens ook echt heel stom. Al helemaal doordat je vader en broertje er niets van zeiden.… Lees verder »

Mirthe
10 dagen geleden

Ik heb soms ook even slecht kontact met iemand en dan kan ik een woede of paniek aanval krijgen. Ik begrijp je gevoel en ik heb een oplossing, ik weet niet of je miraculous kent alleen ik word er altijd super blij van. Als je het stom vind dan kan je een muziekje luisteren met iets wat je leuk vind. Dat werkt bij mij altijd . Je kan ook mischien iets regelen voor je stiefmoeder en dan even met haar gezellig praten om jullie band te versterken. Ik hoop dat dat werkt. Groetjes Mirthe

Jesse
10 dagen geleden

Lieve anoniem, wat goed van je dat je hier je verhaal met ons durft te delen. Ik kan goed begrijpen dat dit al een hele stap voor je is geweest. Mijn ouders zijn nu al zo’n 17 jaar uit elkaar en ik herken je situatie. Mijn vader heeft intussen al meerdere vriendinnen gehad, waarbij er steeds iets anders van mij (bewust of onbewust) verwacht werd. Zoals je vader het al, met alle goede bedoelingen, naar jou benoemde is je stiefmoeder iets anders gewend in de communicatie. Dit neemt alleen niet weg dat ook jij zo je eigen dingen gewend bent.… Lees verder »