() in

Ik kan niet goed overweg met m’n stiefmoeder

Hoi allemaal, ik kan niet zo goed overweg met mijn stiefmoeder. Ze wordt heel snel boos en ergert zich o.a. aan het feit dat ik nogal stil ben. Mijn vader zegt dat mijn stiefmoeder zo doet omdat ze een heel andere familierelatie is gewend, en dat ik me daarom aan haar moet aanpassen.

Meestal gaat het wel prima, maar een aantal maanden geleden gaf ze me een soort preek over hoe ze vindt dat mijn moeder “te soft” is en mij daarom slecht had opgevoed. Ze zei dat ze vondt dat zij zelf haar dochter veel beter had opgevoed, en dat haar dochter veel zelfstandiger is, terwijl ik en mijn oudere broer “nog van alles moeten leren”. Mijn broer en vader zaten hier gewoon bij, maar zeiden of deden niks. Op dat moment liet ik het maar een beetje gebeuren, maar nu denk ik er steeds aan, en ik heb er de afgeopen maand constant paniekaanvallen over, en telkens als ik er aan denk ben ik de rest van de dag verdrietig. Ik ben daardoor ook steeds stiller geworden rond mijn stiefmoeder.

Ik kan het er eigenlijk met niemand over hebben. Mijn broer en vader zijn totaal niet goed met zulke gesprekken, en ik ga het natuurlijk ook niet tegen mijn moeder zelf vertellen, omdat ik weet dat zij er enorm verdrietig van zou worden, en ik heb geen andere familieleden of vrienden waar ik echt ‘close’ mee ben. Tegelijkertijd kan ik er ook echt niet zelf mee blijven rondlopen. Heeft iemand advies?? Dankje!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments