Esmee (14) in

Ik heb nu pas last

Is het raar dat ik opeens, na 10 jaar sinds de scheiding nú pas last heb van een stressgevoel tijdens de feestdagen? (Plus verjaardagen!)

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Michelle
16 dagen geleden

Hi Esmee, Wat goed dat je Villa Pinedo hebt gevonden! Soms komt ons gevoel niet direct na een gebeurtenis opzetten maar kan dit weken, maanden of soms zelfs jaren later naar boven komen. Het is dus helemaal niet raar dat jij nu pas stress ervaart! Mede omdat je steeds wat ouder wordt, ben je je vaak meer bewust van de gebeurtenissen die om je heen plaatsvinden. Zeker rondom de feestdagen zijn het natuurlijk drukke tijden, waarin je als kind met gescheiden ouders vaak veel moet puzzelen wanneer je wie ziet. Ik merk ook dat ik het lastig vind om iedereen… Lees verder »

Lisa
16 dagen geleden

Lieve Esmee, Welkom op het forum van Villa Pinedo, wat goed dat je hier je situatie deelt met ons. Laat ik beginnen met te zeggen dat het helemaal niet raar is dat nu past stress ervaart. Dat is, denk ik, heel normaal. Ik heb daar zelf ook last van. Toen mijn ouders net gescheiden waren had ik daar niet zoveel moeite mee, het was wel raar om de feestdagen te moeten plannen, maar ik had daar geen stress van. Nu, ook na 10 jaar, heb ik daar wel meer moeite mee. Ik merk vooral dat ik het lastig en stressvol… Lees verder »

Julia
19 dagen geleden

Hey Esmee, ik ben Julia en ik ben 16 jaar, mijn ouders waren al uit elkaar toen ik geboren werd. Dit is allemaal heel lastig gelopen en mijn ouders kregen ruzie. Ik werd met ruzie op de wereld gezet hihi. Ik heb hier nooit zo bij stil gestaan, tot dat ik ongeveer 12/13 was, iets jonger dan jij. Ik begon ook moeite te krijgen met de situatie. Ik was zenuwachtig als ik wist dat mijn ouders elkaar gingen zien, wat namenlijk niet vaak gebeurde. Ik heb hier heel lang mee gezeten, maar uiteindelijk ben ik met mijn ouders in gesprek… Lees verder »

Tess
19 dagen geleden

Hi Esmee,
Dit is zeker niet raar, ik had het zelf ook!
Het hele tijd heen en weer moeten gaan tussen ouders en de stress van alle verschillende mensen en omgevingen is ook gewoon moeilijk!

Bo
Bo
19 dagen geleden

Nee tuurlijk niet, ik heb heb er zelf ook last van. mijn ouders gingen scheiden toen ik 7 was en ik heb er niet veel om gehuild 3 jaar later kwam opeens alles naar boven en kon ik niet meer goed slapen, ik heb toen gepraat met een teroeut voor kinderen en heb geweldig kunnen slapen!
Mijn tip is: praat er alsjeblieft over het voelt veel beter!