Anoniem (13) in

Ik heb liever niet dat mijn ouders iemand anders vinden, maar wil ze wel gelukkig zien

Hoii, mijn ouders zijn inmiddels al 3 jaar gescheiden en sinds kort denk ik steeds aan het feit dat een van mijn ouders iemand anders vind en dan bijvoorbeeld hertrouwd. Ik heb het geprobeerd aan mijn moeder te vertellen dat ik dat liever niet wil maar zelf zegt ze tegen mij dat het haar eigen keuze is. En dat begrijp ik wel, alleen is het heel raar om dan bijvoorbeeld een vreemde in je huis te hebben. Die dan gaat gedragen als je 2e vader/moeder. Ik heb gewoon liever niet dat ze iemand anders vinden maar ik wil ze wel gelukkig zien. Wat kan ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Sabine
12 dagen geleden

Hey lieve, Anoniem. Wat fijn dat je het forum hebt gevonden en hier je vraag deelt. Ik begrijp heel erg goed wat je zegt. Toen mijn ouders gingen scheiden was ik 4 jaar oud. Mijn vader en moeder kregen allebei na ongeveer 2 jaar al een nieuwe partner en ik was hier helemaal niet klaar voor. Ik probeerde dit te vertellen, maar ik dacht tegelijkertijd dat het aan mij lag en dat ik mij niet moest ‘aanstellen’. Dit is alleen alles behalve aanstellen en het is helemaal logisch dat wij als kinderen deze gevoelens ervaren. Het is en blijft de… Lees verder »

A
A
15 dagen geleden

ik snap heel goed wat je bedoelt. ik heb nu ook stiefouders! het klinkt heel vervelend om te horen maar ik denk dat jou moeder blijft bij haar eigen keuzen en niet naar je zou luisteren over dit onderwerp. maar als je moeder bijvoorbeeld een nieuwe vriend krijgt en alles moet je eigenlijk gewoon hopen dat hij/zij heel aardig is en dat je je er een beetje aan kan wennen. (Natuurlijk hoeft dat niet zo te zijn!) toen mijn moeder een nieuwe man kreeg vond ik dit ook heel moeilijk. nu is het al best een tijdje zo met hem… Lees verder »