Jo (13) in

Ik durf het niet te vertellen

Mijn ouders zijn sinds mijn 9e gescheiden. Ik heb altijd mijn gevoelens weggestopt maar het laatste jaar ben ik erg aan het twijfelen. Ik ben nu de helft van de week bij m’n vader en de andere helft bij m’n moeder. En het weekend wisselt af. Mijn vader heeft al 2 jaar een vriendin die 2 kinderen heeft. Ik heb een hele grote hekel aan hun, en als ik hun zie is m’n hele dag verpest. Ook trekt mijn vader die kinderen van z’n vriendin voor. Afgelopen zomer heb ik m’n kamer op moeten geven omdat dat een kamer moest worden voor die kinderen. Ik was heeeel boos en nu nog steeds. Ik heb het idee alsof ik niks waard ben voor mijn vader. Alsof ik onbelangrijk ben. Ik wil daarom graag bij mijn moeder wonen alleen ik durf het niet. Als ik ga willen mijn broertje en zus ook. En ik ben bang dat ik een verkeerde keuze maak. Ik wil dan nog wel overwegen om soms naar m’n vader te gaan ,maar dan alleen als ik het zie zitten. Want momenteel zie ik alles niet meer zitten. Ik probeer de laatste tijd er iets van te maken maar het lukt niet echt. Want mijn vader doet altijd weer iets waardoor ik de goede moed verlies. Ook heb ik het idee dat ik toch niks kan. Want mijn vader is nooit echt trots op me. Als ik bij m’n moeder ben vindt ik het altijd heel leuk. Daarom wil ik graag daar wonen alleen ik durf het niet te zeggen. Mijn moeder heeft we gezegd als ik het wilde dat ik het gewoon mocht doen. Mijn situatie is dus erg lastig heeft er iemand tips??

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LisamiaQuinty Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lisa

Hi lieve Jo, Heel fijn dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en je verhaal hier durft te delen, super knap van je! Ik begrijp heel goed hoe jij je moet voelen bij je vader en dat de situatie heel lastig is. Heel vervelend ook om te lezen dat je denkt dat je vader niet trots op je is of dat jij niks kan… Wil je me vertellen waarom je dat denkt? 🙁 Mijn ouders zijn gescheiden toen ik tien jaar oud was en bij ons was de regeling zo dat mijn broertje en ik doordeweeks bij mijn… Lees verder »

mia

hoi beste Jo ik snap het wel ik heb ook zo iets dan ben je liever bij je moeder dan vader want je vader heeft dan een nieuwe vriendin en die heeft 2 kinderen en die kinderen vind je niet heel aardig en die vriendin van me vader vindt je dan ook niet zo aardig . en daarom durf ik ook niet alles tegen me vader te zeggen en dan in de avond in bed moet je soms huilen omdat je dan naar je moeder wil en dat je haar dan heel erg mis .en dan wil je dat het… Lees verder »

Quinty

Hoi lieve Jo, Wat dapper en knap dat je je vraag durft te stellen en je gevoelens hier durft te delen! Dit is zeker een lastige situatie om in te zitten en ik snap dat je het moeilijk vindt om aan te geven wat je wil. Ik vind het heel rot dat je het idee hebt dat je niks waard bent voor je vader en dat je je gevoelens al zolang hebt weggestopt. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 2 was, ik was om het weekend bij mijn vader en voor de rest bij mijn moeder. Ik durfde nooit te… Lees verder »