Indi (15) in

Ik ben doorgeefluik

Hoihoi,
mijn vader en moeder hebben soms, nu ze al best lang gescheiden zijn, nog steeds wel ruzie. Ze willen dan ook niet met elkaar praten.
Mijn moeder of vader gaat dan met mij bellen om te vragen of ik dit aan de ander wil vragen of zeggen.
Dit heb ik liever niet, maar ik weet niet hoe ik dat tegen hun moet vertellen.
Kan jij mij helpen?
Groetjes

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elien
5 maanden geleden

Lieve Indi, Wat onwijs goed dat jij deze vraag stelt op het forum! Ik vind het heel erg dapper van je :). Zelf herken ik jou verhaal ook en ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben. Bij mij ging het namelijk zo: mijn ouders praten sinds de scheiding ook niet meer met elkaar. Ze konden beide niets goeds over elkaar zeggen. Ik voelde me ook vaak de boodschapper of het doorgeefluik. Ik wist op de duur ook niet meer wie zijn verhaal dat ik kon geloven en dat vond ik heel vervelend. Ze vertelde me altijd… Lees verder »

Maaike
6 maanden geleden

Hoi Indi!
Ik begrijp dat dit erg vervelend voor je is en dat je dit graag wilt aangeven. Mijn ouders deden dit ook dus ik begrijp je heel erg goed. Wat ik altijd deed, was dat ik op het moment dat mijn ouders zoiets deden ik meteen zei “ik wil niet dat je dit aan mij verteld of vraagt. Kan je het zelf tegen mama/papa zeggen?” Misschien vind je dit ook iets? Of dat je bijvoorbeeld alleen aangeeft dat je het vervelend vindt?

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Liefs Maaike

Renee
6 maanden geleden

Hey lieve Indi! Ik ben blij dat je ons platform hebt gevonden en wat een enorm goede vraag, ik weet namelijk zeker dat er een heleboel kinderen zijn die deze zelfde situatie herkennen. Allereerst is het natuurlijk alleen al super vervelend dat jouw ouders ondanks dat zij al een lange tijd gescheiden zijn nog steeds ruzie’s hebben.. Het is nou juist de bedoeling om dat te voorkomen door te scheiden. Dit lijkt mij voor jouw heel lastig en al helemaal omdat je er zo tussen in gezet wordt. Mijn ouders zij gescheiden toen ik net zo oud was als dat… Lees verder »

Melissa
6 maanden geleden

Hey lieve Indi, Wat goed dat je ons hebt gevonden en wat knap dat je hier je vraag op het forum stelt. In je bericht lees ik dat je je een doorgeefluik voelt, omdat wanneer je ouders ruzie met elkaar hebben zij niet met elkaar communiceren met via jou. Ik kan me heel goed voorstellen hoe vervelend dat is. Mijn ouders deden dit vroeger ook bij mij wanneer ze ruzie met elkaar hadden. Dan ging mijn moeder ook dingen tegen mij zeggen die ik dan aan mijn vader moest vertellen of vragen. Ik werd hier vaak gek van, omdat ik… Lees verder »