Angelo (12) in

Huiselijk geweld

Ik voel me niet veilig aan beide kanten van mijn familie…
Bij mijn moeder ben ik bang van mijn stiefvader die een negatief effect op mij geeft (hij weet dat ik zelfmoordneigingen heb)
En mijn vader is heel boos op iedereen omdat hij ‘alles zelf doet’ en hij liegt en komt zijn afspraken niet na.
Daardoor wordt mijn stiefmoeder boos en meerdere keren heeft mijn vader spullen door de kamer gegooid…
Moet ik huiselijk geweld melden of moet ik gewoon bang en depressief blijven..?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Noa
1 maand geleden

Hi Angelo, dit is echt niet fijn voor je. Heb je wel een fijne band met een van je ouders? Want in dat geval zou je het misschien eens op een moment dat je alleen met hem/haar bent kunnen bespreken. Als je geen goede band hebt met allebei je ouders, kan je het misschien eens met je vrienden erover hebben, of met iemand anders die je vertrouwd. Bij mij thuis zijn ook geregeld spullen door de kamer gevlogen, en dat is echt naar. Maar ik hoop dat je beseft dat het over een tijdje wel beter wordt. Dat MOET gewoon!… Lees verder »

Iris
2 maanden geleden

Lieve Angelo,   Super fijn dat jij het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en jij je verhaal aan ons wilt vertellen. Dankjewel daar voor! Wat vind ik het rot voor jou dat jij dit moet meemaken en wat dapper dat je dit deelt. Je schrijft dat jij je niet veilig voelt bij jouw familie. Wat moet dat vervelend voor jou zijn.   Ik kan goed begrijpen hoe jij je voelt. Toen mijn ouders wilden gaan scheiden toen ik 9 jaar was, voelde ik mij thuis ook onveilig. Mijn vader was vaak boos om allerlei dingen en zijn manier van… Lees verder »

Kevin
2 maanden geleden

Hi Angelo,   Wat fijn dat je de weg naar het forum van Villa Pinedo hebt weten te vinden, want wat zit jij in een moeilijke situatie zeg.. Wat vervelend dat je nergens een (fijne) plek hebt, terwijl dat juist zo belangrijk is!   Om jouw vraag gelijk te beantwoorden: jouw veiligheid is heel belangrijk! En als jij je niet veilig voelt, is het goed dat je daarvoor hulp zoekt. Als het niet (genoeg) lukt om met je eigen ouders te praten, kun je altijd met iemand uit jouw omgeving (familie, vrienden, school) praten en kijken naar een oplossing. Sinds… Lees verder »