Liza (15) in

Hoe zeg ik het?

Hoi iedereen!
Mijn ouders zijn al 7 jaar gescheiden, maar het blijft moeilijk. Eerst zal ik even zo kort mogelijk uit te leggen hoe mijn situatie in elkaar zit. Het is best ingewikkeld.
Mijn vader is met een nieuwe vrouw getrouwd. Binnen een halfjaar na de scheiding kwam ze al bij ons wonen, in heb nu ook twee stiefbroertjes erbij. Ik krijg van mijn stiefmoeder altijd het idee dat ze me niet mag. Mijn moeder heeft nu een nieuwe vriend waar ik verder geen problemen ofzo mee heb. Mijn vader heeft mijn broertje een aantal keer geslagen.
Sinds bijna anderhalf jaar woon ik meer bij mijn moeder. Eigenlijk zou ik liever helemaal niet meer naar mijn vader gaan, maar dat gaat nou eenmaal niet. Mijn vader heeft hier al heel moeilijk over gedaan.
Sowieso doet hij over heel veel moeilijk. Eigenlijk kan je nauwelijks ‘nee’ zeggen, maar als je iets van hem aanneemt krijg je nog jaren te horen hoe dankbaar je ervoor moet zijn. Mijn moeder heeft ooit de deur voor hem dichtgeslagen omdat hij echt heel gemeen was en daar heeft hij het na zes jaar nog steeds over. Mijn vader beschuldigt mijn moeder ervan dat ze mij en mijn zusje en broertje manipuleert terwijl dat niet zo is. Hij praat sowieso altijd kwaad over mijn moeder.
Nu wil hij voor mijn zestiende verjaardag een weekend weg geven. Ik moet dan met hem naar een stad in Europa voor een weekend, maar ik wil niet. Ik weet alleen niet hoe ik dit moet zeggen zonder dat ik er problemen mee krijg of dat hij dit nog heel lang zal zeggen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Shannon
17 dagen geleden

Hi Liza, wat goed dat je naar villa pinedo uitreikt en wat stoer dat je zo open je verhaal durft te delen! Je hebt in die 7 jaar al veel veranderingen mee gemaakt samen met je broertje en zusje. Veranderingen waar jij niet voor hebt gekozen, maar wat wel allemaal maar gebeurt, zoiets voelt niet fijn en dat is heel normaal. Stiefbroertjes die niet voelen als je eigen broertje en een stiefmoeder die verwarrende signalen aan je afgeeft. Heb je wel eens gedacht om met haar samen een gesprek te hebben waarin je aan haar jouw gedachtes/aannames kunt vertellen en… Lees verder »

Nicolien
17 dagen geleden

Hoi Liza, Wat goed dat je dit op het Forum hebt gedeeld! Heel begrijpelijk dat het moeilijk blijft dat je ouders gescheiden zijn, daar ben je zeker niet de enige in! Mijn vader is ook opnieuw getrouwd en ging ook vrij snel met zijn nieuwe vriendin/vrouw samenwonen, ik moest daar ook best wel aan wennen in het begin. Vervelend dat je het idee hebt dat je stiefmoeder je niet mag. Heb je het daar weleens met je vader over gehad? Wat heftig dat je vader je broertje een aantal keer heeft geslagen! Heeft hij jou nooit geslagen? Ik kan me… Lees verder »

Liza
16 dagen geleden
Reply to  Nicolien

Dankjewel, ik zal dat denk ik inderdaad doen!

Jesse
17 dagen geleden

Hoi Liza, je hebt je ingewikkelde situatie erg goed uitgelegd! Heel goed en knap van je dat je er zo open over kan zijn. Ik lees dat je in korte tijd heel veel veranderingen hebt meegemaakt. Je ouders hebben nieuwe relaties en je hebt ook nog eens stiefbroertjes erbij gekregen. Het blijft natuurlijk lastig om steeds te moeten wisselen van huis. Daar had ik vroeger ook moeite mee! Hoe komt het eigenlijk dat je denkt dat je stiefmoeder je niet mag? Ook zeg je dat het lastig is om ‘nee’ te kunnen zeggen tegen je vader. Ik was vroeger altijd… Lees verder »