F (17) in

Hoe vertel ik mijn vader dit?

Hey allemaal πŸ™‚
Mijn ouders zijn nu al zo’n 7 jaar gescheiden en ik merk dat ik het de laatste jaren niet zo fijn heb bij mijn vader thuis, hij heeft een vriendin waar ik niet goed mee kan opschieten, woont ver weg (ik mag van hem ook nooit met vriendinnen etc afspreken) maar het gene wat de grootste rol speelt is dat onze band gewoon niet goed is, ik word ongelukkig als ik bij hem thuis ben en ik kan me alleen maar rot voelen en ik huil ook vaak bij hem. Ik merk dat mijn mentale gezondheid hier heel erg onder leid, hier heb ik het met hem ook al een paar keer over gehad in een gesprek maar het enige wat hij zegt is dat Γ­k de persoon ben die mijn gedrag aan moet passen, en ik heb het gevoel dat hij niet naar me luisterd. Dit heb ik ook aangegeven bij hem maar toch veranderd er niks. De laatste tijd gaat het alleen maar slechter en hoe erg ik ook mijn best doe, ik voel me nog altijd rot bij hem terwijl ik dit zelf ook niet wil. Ik heb daarom met mijn moeder gepraat en ik zou het fijn vinden als ik bij haar zou kunnen wonen, en dat ik dan af en toe langsga bij mijn vader om gewoon te kletsen, het is en blijft natuurlijk mijn vader. Alleen heb ik het er erg lastig mee dat ik dit aan hem moet vertellen en ik wil hem echt niet kwetsen, omdat ik weet dat dit allemaal mijn schuld is en hij dit ook niet zo gewild heeft. Hebben jullie hier ervaring mee, zo ja, hoe hebben jullie aan een van je ouders verteld dat je bij de ander wilde gaan wonen?
Groetjes πŸ™‚

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
DaniΓ«l
1 maand geleden

Wat dapper dat je toch je verhaal deelt. Als je hier heel erg over in zit, bespreek dit dan met de kinderrechter of met een kindbehartiger of wie dan ook. Hij/Zij kunnen jou goed helpen!

Maartje
1 maand geleden

Lieve F, Heel knap dat jij je verhaal met ons deelt! Problemen bespreekbaar maken is de eerste stap! Wat jammer dat de band tussen jou en je vader niet erg goed is, maar wat goed dat je wel voor jezelf kunt beslissen wat goed is. Daarnaast geef je ook aan dat je zeker de band wil onderhouden met je vader. Dat is ook erg belangrijk! Toevallig ben ik op mijn 17e ook een jaar bij mijn moeder gaan wonen. Het ging toen met mij mentaal erg slecht en ik en papa hadden vaak ruzie waardoor de keuze bij mama wonen… Lees verder Β»

Ella
1 maand geleden

Lieve F, Wat fijn dat jij je weg naar Villa Pinedo gevonden hebt en wat knap dat jij je verhaal hier durft te delen. Je schrijft dat je het de laatste tijd niet meer zo fijn vind bij je vader. En dat dit zo is om verschillende redenen, maar dat het voornamelijk gaat om jullie band. Als ik dit zo lees dan kan ik goed begrijpen dat je het de laatste tijd minder leuk vind om bij je vader te zijn. Ik vind het onwijs knap dat je een gesprek met je vader bent aangegaan. Ik weet uit mijn eigen… Lees verder Β»