jasmijn (10 jaar) in

Hoe vertel ik het?

hallo lezer,

mijn ouders zijn ongeveer een maand gescheiden ik vind het erg maar er zijn ook voordelen we hebben nog geen twee huizen maar het is nu gewoon dat er een bij ons in het huis is en dan de ander.

ik vroeg me alleen af hoe ik het aan de kinderen uit mijn klas en anderen mensen moet vertlellen. dat vind ik erg moeilijk.

hoe doen jullie dat????
wil je als je dit weet in een reactie zetten.
dat zou ik heel fijn vinden.
alvast bedankt
groeten: Jasmijn

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Aron
Aron
5 jaren geleden

Beste Jasmijn, Dat is inderdaad erg lastig. Ik zou proberen iets voor te bereiden wat je wilt gaan zeggen. Hierdoor kom je denk ik minder snel in nood over wat je moet gaan vertellen. Ik zou proberen te beginnen met bijvoorbeeld: “Ik wil jullie graag iets belangrijks vertellen.” Dan hebben ze ook het idee dat er iets belangrijks gaat komen. Neem vooral ook de tijd om het allemaal rustig te vertellen. Je moet niet het idee krijgen dat je alles te snel en overhaast hebt gedaan. Jouw vrienden zullen ook wel snappen dat het voor jou mogelijk een moeilijkere periode… Lees verder »

Jasmijn
Jasmijn
5 jaren geleden

Dankje evi
Gr jasmijn

Evi
Evi
5 jaren geleden

Hoi jasmijn, Wat ontzettend knap dat je nu al de voordelen ziet van het hebben van gescheiden ouders. Je hebt ook wel gelijk. Naast veel nadelen (zoals hoe moet ik het mijn klas vertellen?) zijn er ook voordelen, bijvoorbeeld 2 huizen en 2 keer je verjaardag vieren. Ik weet nog dat ik heel lastig vond om te vertellen dat mijn ouders gingen scheiden. Het is bij mij alweer 12 jaar geleden en ik moet goed nadenken hoe dat ook al weer ging. Volgens mij heb ik het als eerste verteld tegen een meisje uit mijn klas die ook gescheiden ouders… Lees verder »