Lea (14) in

Hoe vertel ik het mijn vrienden?

me ouders zijn al een tijdje gescheiden en ik heb het me vrienden nog steeds niet verteld want, ik wou geen medelijden en ik wist niet hoe ik ze het moest vertellen… maar nu wil ik ze het wel echt zeggen, maar ik weet niet hoe.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
lotte
10 maanden geleden

hey, ik heb het ze gewoon meteen verteld via App, maar ik snap dat je het moeilijk vindt. je krijgt altijd wel meedelijden, dat had ik ook, maar ja dat hoort er gewoon een beetje bij en ik heb toen gewoon iets leuks met mijn vrienden gedaan en ze deden er niet raar over ofzo. ik zou het ze zo snel mogelijk vertellen want ze helpen je er echt bij als je bv. ergens mee zit kan je er met hun over praten. je kan het via App doen of als je aan het logeren bent en je toch al… Lees verder »

Noortje
Noortje
11 maanden geleden

Lieve Lea, Wat goed dat jij je vraag zo op het forum durft te stellen! Ik snap je dilemma heel erg goed. Ikzelf durfde namelijk om dezelfde rede het ook niet aan mijn vrienden te vertellen. Ik was erg bang dat ze anders naar me gingen kijken en daar had ik helemaal geen zin in. Op een gegeven moment merkte ik toch dat ik het kwijt moest. Ik heb het toen als eerst alleen aan mijn beste vriendin verteld. Ik vond het fijner om het eerst aan 1 persoon te vertellen. Zo kon ik het namelijk een soort van oefenen… Lees verder »

Hilde
11 maanden geleden

Hoi Lea, wat goed dat je hier een berichtje plaatst! Ik kan me voorstellen dat je het nu toch graag met je vrienden wil delen en dat dat moeilijk kan zijn. Wat ik altijd fijn vind als ik mijn vrienden iets moeilijks wil vertellen is om het 1 op 1 te vertellen: dan is er geen groepsdruk maar dan kan je echt de tijd nemen om het er met die ene vriend of vriendin over te hebben. Als je het moeilijk vindt om er over te praten kan je ze bijvoorbeeld ook appen, dat heb ik namelijk ook. Hopelijk helpt… Lees verder »

Anique
Anique
11 maanden geleden

Lieve Lea, Dankjewel voor je berichtje, goed dat je je vraag op het forum stelt! Ik snap dat je niet zo goed weet hoe je dit met je vrienden moet delen, ik vond het zelf ook heel lastig om tegen mijn vrienden te zeggen dat mijn ouders gescheiden waren. Ik heb het lang uitgesteld omdat ik liever geen medelijden wilde en bang was om te huilen. Uiteindelijk heb ik het tegen mijn beste vriendin gezegd. We hadden gewoon afgesproken en het kwam eigenlijk heel gemakkelijk ter sprake. Ik heb ook gezegd dat ik het fijn vond als zij het wist,… Lees verder »

Charlotte
Charlotte
11 maanden geleden

Hey Leah, Wat een vervelende situatie zit jij in zeg! Tof dat je je verhaal hier wilt vertellen. Zelf vond ik het ook erg moeilijk om te vertellen dat mijn ouders uit elkaar gingen. Ik heb het alleen aan mijn baas op mijn werk en een groepje mensen verteld die heel dicht bij mij stonden. Ook op school heb ik het wel verteld omdat ik merkte dat het mij heel erg veel moeite kostte om me te concentreren met alles wat er thuis gebeurde in mijn hoofd. Ik kan me heel erg goed voorstellen dat het moeilijk is om nu… Lees verder »