Annemieke (14) in

Hoe krijg ik een betere band met m’n vader?

Hoe krijg ik een betere band met mijn vader nu dat mijn stiefmoeder er bij is?
Sinds mijn stiefmoeder 3 jaar geleden bij mijn vader is komen wonen is de band steeds slechter. Hij is het vaak eens met alles wat ze zegt en is best wel een ander persoon geworden. Ik mis hoe we vroeger konden praten. Iedere keer dat ik nu beneden kom zitten, krijg ik alleen maar te horen wat ik fout doe in het leven. Daarom zit ik veel op mijn kamer. Nu helpt het ook niet heel erg dat ik een tiener ben en ik redelijk snel geïrriteerd ben. Iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Keke Lammerts
23 dagen geleden

Hee Annemieke, Wat moet dit vervelend voor je voelen! Het is inderdaad super goed van je dat je hier tips vraagt. De tips die Bente heeft gegeven zijn erg goed en sta ik zeker achter. Ik herken het heel erg wat je zegt, toen mijn vader een vriendin kreeg was ik 15 jaar. Mijn vader en ik waren ook heel hecht, en daarna stukken minder en merkte hetzelfde als jij. Waar ik achteraf achter kwam, was dat mijn vader ook merkte dat onze band minder hecht is geworden, maar hij had niet door waardoor het kwam. Ik vond het heel… Lees verder »

Bente
24 dagen geleden

Hey Annemieke, Goed dat je je vraagt hier stelt! Je vertelt dat je band met je vader minder goed is geworden sinds je stiefmoeder bij jullie is komen wonen en dat je vaak het gevoel krijgt dat je alles fout doet. Ik herken dit wel. Ik had altijd een hele hechte band met mijn moeder, maar sinds we bij mijn stiefvader ingetrokken zijn heb ik het gevoel dat die band veel minder is geworden. Het lijkt soms of mama zichzelf niet meer is, merk jij dat ook bij papa? Bij mij thuis merkte ik dat mama de manier van opvoeden… Lees verder »