F. (18) in

Hoe kan ik het mijn vader duidelijk maken?

Lieve allemaal,

Ik moet even mijn ei kwijt hier. Mijn ouders zijn ongeveer 4 maanden geleden uit elkaar gegaan. Het was mijn vader’s beslissing. Daarnaast bleek mijn vader al een nieuw vriendin te hebben, dus alles kwam tegelijk. Mijn zusje en ik hebben vanaf het begin af aan gevraagd aan mijn vader of hij het rustig aan kan doen met zijn nieuwe vriendin, zodat mijn zusje en ik tijd hebben om aan de nieuwe situatie te wennen. Nou heeft hij een paar dagen terug eindelijk gezegd dat hij het rustiger aan gaat doen, na 4 maanden vragen.
We hebben dit al meerdere malen aan hem gevraagd op verschillende manieren, waaronder de Villa Pinedo brief.
Mijn vader woont in het buitenland, dus we zien hem niet vaak. Nu is zijn nieuwe vriendin in het buitenland samen met haar dochter en verblijft ze bij hem thuis. Ze zijn daar nu al 4 weken en zijn nog niet van plan om te vertrekken. Ik heb tegen mijn vader gezegd dat ik het enorm onprettig vind dat zij daar zit, want ik heb het gevoel alsof zij al bij hem ingetrokken is. Mijn vader heeft moeite dit te begrijpen en hij wilt ze ook niet weg sturen. Hij zegt constant dat hij niet begrijpt waarom ik me zo voel en dat ik er toch geen last van heb want ik ben toch niet bij hem thuis.

Mijn vraag is of het onredelijk of raar is wat ik nu voel en wat ik nog meer kan doen om mijn vader duidelijk te maken dat ik er enorm mee zit. Ik heb al een heleboel dingen geprobeerd, zo ook zelf een brief schrijven en met mijn vader praten.

Veel liefs

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Robin
5 dagen geleden

Lieve F. Ik vind het heel tof dat je aan je vader blijft aangeven wat je lastig vindt. Dit is heel lastig om uit te spreken naar een van je ouder, dus dit is echt heel knap! Ik vind het ook lastig om met mijn vader te praten en aan te geven wat ik nodig heb. Hij snapt mijn vragen ook niet en heeft moeite om zich aan te passen. Dit niet-snappen maakt het alleen maar lastiger om met hem in gesprek te gaan en aan te geven wat je nodig hebt. Maar het is heel belangrijk dat je het… Lees verder »

F.
F.
1 dag geleden
Reply to  Robin

Lieve Robin,

Bedankt voor je berichtje, ik ga er zeker wat mee doen. Wat je zei over dat ouders er voor moeten zorgen dat de kinderen goed door de scheiding heen komen is iets waar ik eigenlijk nog niet bij stil had gestaan.

Dankjewel!!

Lieve Groet,
F.

Keet
12 dagen geleden

Hoi! Goed dat je jou verhaal deelt op deze website. Ik herken je situatie een beetje. Soms helpt het praten over de situatie al heel erg. En wat heb je al veel gedaan om je gevoel te delen met je vader! Dat vind ik echt knap. Mij lukte dit pas toen ik ouder was. Vervelend dat hij je niet begrijpt tot nu toe. Ik kan me goed voorstellen dat je er enorm mee zit. Mijn ouders waren al een tijdje uit elkaar toen mijn vader een nieuwe vriendin kreeg. Ik kwam ook niet zo vaak bij mijn vader op bezoek.… Lees verder »

F.
F.
10 dagen geleden
Reply to  Keet

Lieve Keet,

Bedankt voor je antwoord!
Ik ken mijn vader zijn vriendin wel, want ze sinds twee jaar al een vriendin van mijn ouders. Ik vind het een hele aparte vrouw en al voordat het nieuws naar buiten kwam dat ze iets heeft met mijn vader was ik geen fan van haar.
Ik zal je advies volgen en er goed over na gaan denken waarom ik het niet fijn vind dat zij daar verblijven, en hoe ik dat het beste op mijn vader over kan brengen.

Dankjewel!

Lieve groet,
F.

Kirsten
13 dagen geleden

Lieve F, Fijn dat je ons gevonden hebt. Het is totaal niet raar of onredelijk dat jij je zo voelt. Mijn vader kocht een nieuw huis met zijn vriendin waar geen slaapplek of ruimte voor mij is. Dit vind ik al vervelend, laat staan dat een nieuwe vriendin + kind in jouw huis intrekt of vaker is dan jij. Dus ik begrijp heel goed dat jij je zo voelt en het is echt niet onredelijk of raar. De manier waarop je ermee omgaat zou het onredelijk of raar kunnen maken, maar het gevoel niet. Fijn dat je vader eindelijk akkoord… Lees verder »

F.
F.
10 dagen geleden
Reply to  Kirsten

Lieve Kirsten, Bedankt voor je berichtje! Ik kan inderdaad begrijpen dat mijn vader niet graag in zijn eentje zit in dat huis. Alleen heb ik als ik met hem app en hij daar is niet het idee dat hij lekker in zijn vel zit als zij daar zijn. Dat vind ik erg rot voor hem. Ik vroeg hem een paar dagen geleden of mijn gevoel klopte, en toen zei hij dat hij inderdaad niet lekker in zijn vel zat. Een van de redenen was omdat hij zich niet “thuis” thuis voelt in het huis omdat zij al een behoorlijke tijd… Lees verder »