Jelle (13) in

Hoe kan ik helpen?

Een jongen die ik ken gaat door een harde tijd. Hij komt bijna elke dag alleen de weekenden en de donderdagen niet. Zijn thuissituatie is niet het beste… Ik zou willen helpen maar ik weet niet hoe. Ik heb dat ook tegen mijn moeder gezegd maar die weet niet of dat wel verstandig is. Wat is het beste advies?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Michelle
3 maanden geleden

Hey Jelle! Super fijn dat je een berichtje plaatst op het forum. Allereerst wil ik zeggen tegen je dat ik het super lief van jou vind dat je zo graag de jongen waar je het over hebt wilt helpen! Wat moet hij blij zijn met iemand zoals jij, die er voor hem is. Dit herken ik wel een beetje in mezelf, ik wil ook graag mensen om me heen helpen. Als je bedoelt dat de jongen die je probeert te helpen geen fijne/veilige thuissituatie heeft dan is dit mijn advies voor jou: contact opnemen met veilig thuis, dit kan je… Lees verder »

Last edited 3 maanden geleden by Michelle
Nicky
3 maanden geleden

Lieve Jelle, Ten eerste wil ik even zeggen dat ik het super dapper van je vindt dat je dit deelt en wat fijn dat je het forum van Villa Pinedo gevonden hebt! In je berichtje vertel je dat een jongen die je kent door een harde tijd gaat en hij daardoor vaak bij jullie is, maar je moeder vindt het niet heel verstandig dat je hem helpt. Weet je ook waarom jouw moeder dit niet zo verstandig vindt? Ik vindt het heel lief van je dat je deze jongen probeert te helpen! Je zegt dat je niet zo goed weet… Lees verder »

Michelle
3 maanden geleden

Hoi Jelle, wat goed dat je ons forum hebt gevonden! Ik kan me voorstellen dat de situatie erg lastig is, het is natuurlijk heel frustrerend als je iemand wil helpen maar niet precies weet hoe. Dit herken ik ook vanuit mezelf, ik wil altijd graag helpen als iemand ergens mee zit of ergens moeite mee heeft. Soms lukt dat niet meteen of is het lastig te bepalen hoe. Dit vond ik dan zelf altijd moeilijk te accepteren. Je hebt al wel een goede stap gezet om het er met je moeder erover te hebben, fijn dat je je zorgen met… Lees verder »