Cynthia (16) in

Hoe gaat een scheiding?

Ik heb net te horen gekregen dat mijn ouders willen gaan scheiden. We hadden al verhuis plannen maar ik heb geen idee hoe dat nu verder gaat. Mijn vader had een vriendin en daar wist ik van af. Voor zover ik wist vond mijn moeder dat Oke. Dit weekend was mijn vader weer weg naar zijn vriendin. Zaterdag ochtend toen ik beneden kwam was mijn moeder overstuur om een hele domme reden vond ik. ‘Ramona (vriendin) krijgt iedere ochtend een appje als je wakker word en ik vandaag niet’ zei mijn moeder tegen mij. Ik wist niet wat ik ermee aan moest maar ik knikte gewoon en gaf haar gelijk. Vandaag op zondag ochtend toen ik beneden kwam zaten mijn ouders alle 2 beneden aan de keukentafel. Mamma liep half huilend naar boven, ik merkte dat er iets aan de hand was. 2 minuten later stormde ze naar beneden en gooide de tussendeur heel hard dicht. Ze zei gelijk tegen mij dat pappa wilde gaan scheiden. Ik wist niet waar dit vandaan kwam want mamma heeft altijd gezegd dat ze te veel van elkaar houden om elkaar te laten gaan. Mijn moeder zei gelijk dat ze morgen maar een eigen bankrekening aan ging vragen. Ik at maar snel mijn ontbijt op en ging zo snel mogelijk naar boven.
Ik weet nu niet hoe het verder gaat. Kan iemand mij vertellen hoe het vanaf dit punt verder zal gaan?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nina
7 maanden geleden

Hoi cinthia ik ben zelf nog maar 10 en heet nina en ik weet hoe je je voelt en help je graag mijn ouders zijn al 7 jaar ge scheiden en ik denkdat je ouders wel gaan scheiden maar wees niet bag of verdrietig het komt echt goed lugt vorral je hart op villapinedo en je boos heid je kunt het ook op papier schrijfen wat ik bedoel zeg ook tegen je ouders dat je je er niet fijn bij voelt en als mensen elkaar niet morgen Dan vinden ze het beter om uit elkaar te gaan

Dieuwertje
8 maanden geleden

Hoi lieve Cynthia! Wat ontzettend vervelend dat je nu in deze situatie zit! Ik kan helemaal begrijpen dat het heel verwarrend is. Toen ik 14 was gingen mijn ouders scheiden, omdat mijn moeder verliefd was op iemand anders. Mijn broers en ik werden ‘s avonds allemaal naar beneden geroepen en toen zei mijn vader dat ze gingen scheiden. Dit was eigenlijk de enige informatie die we toen kregen, dus wij vonden het een paar dagen ontzettend verwarrend! Ik kan je helaas niet precies vertellen hoe het in jouw situatie allemaal verder zal gaan, omdat dit toch in elke situatie anders… Lees verder »

Anne
8 maanden geleden

Hey lieve Cynthia! Wat een vervelende en verwarrende situatie voor jou joh! Lijkt me lastig als je ouders met hun discussies en boosheid bij jou terecht komen. Het is niet jouw taak om daar een kant in te kiezen en wat er gaande is met de vriendin van je vader, is iets wat zij zelf moeten uitzoeken. Ik vind het vervelend om te lezen dat het allemaal zo gehaast en met ruzie gaat. Het klinkt alsof het besluit dat je ouders gaan scheiden voor jou heel onverwacht komt en het klinkt ook allemaal een beetje impulsief. Ik snap heel goed… Lees verder »