Teuntje (13) in

Hoe ga ik hier mee om?

Hoihoi,

Mijn ouders zijn 7 jaar geleden gescheiden, toen ik 6 was. Ik heb er eigenlijk nooit echt problemen mee gehad, ondanks ik door de scheiding meer dan 5 keer verhuisd ben. Maar nu merk ik dat ik het lastig vind om er mee om te gaan en het een plekje te geven. Bij mijn moeder gelden ook andere regels dan bij mijn vader, en dat vind ik lastig. Heeft iemand misschien tips hoe ik hier mee om kan gaan? Alvast bedankt!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Iris
13 dagen geleden

Lieve Teuntje, Wat goed dat je dit met ons wil delen zeg, dankjewel daarvoor! Ik hoop dat ik je wat kan helpen met mijn ervaring:). Als eerste wil ik graag wat delen over wat jij ook noemt, het een plekje geven van de scheiding. Ik snap dit zo goed namelijk. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 7 was en daardoor heb ik ook niet alles zo bewust meegekregen. Toen ik was ouder was ging ik mij daarom dingen afvragen over de scheiding. Maar sommige dingen kon ik mij ook gewoon niet meer herinneren omdat het alweer even geleden was. Daardoor… Lees verder »

Teuntje
13 dagen geleden
Reply to  Iris

Ja, dat herken ik wel! Ik vind het wel een beetje spannend om het tegen mijn ouders te vertellen, maar misschien moet ik dat maar doen. Het opschrijven is ook een goed idee! Die spreekbeurtopdracht lijkt me ook leuk om te doen bij een paar mensen. Heel erg bedankt voor je tijd en goede tips!

Ghislaine
21 dagen geleden

Hi Teuntje, wat goed dat je om hulp vraagt! Fijn dat je deze plek gevonden hebt. Toen je ouders uit elkaar gingen, was je nog een heel stuk jonger dan je nu bent. Het is daarom niet gek dat je er nu dieper over nadenkt en meer begrijpt dan toen, en er misschien daarom ook meer last van hebt. Ook het vele verhuizen kan natuurlijk na een hele poos nog dwars gaan zitten. Tijdens die periode stond je er misschien niet zo bij stil, en had je er niet zoveel moeite mee. Maar nu je eenmaal wat ouder bent en… Lees verder »

Teuntje
12 dagen geleden
Reply to  Ghislaine

Bedankt voor de tips! Ik ga het zeker proberen!