N (13 jaar) in

Hoe combineer ik dit?

Hii,
Ik ben nieuw hier. dus alles is nog even wennen. Wel weet ik waar ik over wil praten, ook al is het wel heel moeilijk. Mijn beste vriendin zit op dit moment met haar ouders in een moeilijke situatie. Haar ouders maken veel ruzie en ik ben als enige diegene die zij vertrouwt om erover te praten. Aan de ene kant voelt het fijn dat ze erover praat, maar het is lastig. Mijn stiefvader en mijn moeder gaan uit elkaar. Het is geen vecht scheiding, alleen ze schreeuwen veel en maken heel veel ruzie. We wonen bij mijn stiefvader in huis, maar hij is nu even ergens anders. Aangezien mijn moeder het ook niet zo breed heeft, kunnen we niet snel een ander huis vinden. Wat mijn vraag nu is: hoe kan ik zorgen dat het goed gaat met mij en dat de situatie van mijn moeder en stiefvader mijn school niet beïnvloed. Terwijl ik ook mijn vriendin blijf helpen, ook al vind ik het wel super moeilijk om een luisterend oor te zijn en niet te hebben.
groetjes,
n

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nicky
1 maand geleden

Hi N, Wat fijn dat je ons hebt gevonden en ondanks dat je het een beetje moeilijk vind toch hebt besloten om je vraag met ons te delen! Dankjewel daarvoor. Wat super lief dat je zo voor je vriendin klaarstaat en een luisterend oor kan bieden. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om aan jezelf te blijven denken en misschien ook over jouw situatie kan praten. Aangezien jullie allebei een beetje in dezelfde situatie zitten kunnen jullie elkaar natuurlijk wel heel goed begrijpen en dat kan ook heel fijn voor jou zijn. Je vraagt hoe je kan zorgen dat het… Lees verder »

Liza
1 maand geleden

Lieve N, Wat goed dat je naar het forum bent gekomen om een berichtje te schrijven! Zo te zien zitten zowel jij als je vriendin op dit moment in een vervelende situatie met jullie (stief)ouders.. Ik kan me voorstellen dat dat niet leuk is en dat je je zorgen maakt. Wat super lief dat je jouw vriendin zo goed probeert te helpen! Het klinkt alsof zij altijd bij jou terecht kan. Waarschijnlijk voelt ze zich bij jou erg vertrouwd! Dit neemt natuurlijk niet weg dat jij zelf ook in een lastige situatie zit. Jij verdient ook dat er iemand naar… Lees verder »

Stella
1 maand geleden

Hey N,  Wat goed dat je vraag stelt hier op het forum en wat een vervelende situaties zitten jij en je vriendin in. Ik kan me voorstellen dat alle veranderingen en ruzies thuis nu veel van jou vragen. Het is super lief dat je er ook graag voor je vriendin wilt zijn nu, volgens mij ben jij een hele lieve en zorgzame vriendin waar ze heel blij mee mag zijn. Zoals je zelf al zegt is het ook belangrijk dat het goed met jou blijft gaan en dat kan best lastig zijn weet ik uit ervaring. Ik wou tijdens de… Lees verder »