Ashoka (15 jaar) in

Het contact met mijn vader stoppen

hey,
sinds ik 4 jaar ben zijn mijn ouders geschieden. toen ik 6 was kwam ik erachter dat ik van een donor ben. sinds mijn ouders dat verteld hebben doet mijn vader heel anders naar mij en mijn broer dan naar zijn eigen kind die wel van hem is.
hij maakt opmerkingen waardoor ik me niet meer veilig voel bij hem zoals dat hij wel bh’s met me wil kopen en dat ik een dikke kont heb.
omdat ik soms moeite heb met wiskunde gaat hij me voor schut zetten om te zeggen dat een 4 jarige beter kan rekenen dan ik.
ik heb ook medische problemen en hij vind het grappig om er grapjes over te maken terwijl ik me er onzeker door voel.
mijn broer en ik willen nu zeggen dat we het contact willen stoppen maar ik ben heel bang voor zijn reactie maar ik voel me altijd diep ongelukkig als ik naar hem moet.
normaal praat ik altijd tegen mijn beste vriendin, maar haar vader is kort overleden dus ik wil haar nu niet lastig vallen met mijn problemen want zij heeft nu mijn steun nodig.
mijn moeder en stiefvader zijn er wel altijd voor ons maar ik wil mijn verhaal ook graag kwijt aan iemand die er buiten staat.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Robbert
8 dagen geleden

Beste Ashoka, Ten eerste wil ik kwijt dat het erg dapper is dat je dit verhaal met ons wilt delen. Hopelijk kunnen wij jou helpen met wat tips. Het zijn zeker nare dingen die jouw vader tegen jou zegt en doet. Het is dan ook begrijpelijk dat jij dan ook geen contact meer met hem wilt. Zelf heb ik ook het contact met mijn vader stop gezet vanwege zijn keuzes in het leven. Ik moest wel veel moed bij elkaar rapen om het te doen, maar als ik er nu op terug kijk dan ben ik wel heel erg blij… Lees verder »

Carmen
Carmen
8 dagen geleden

Hi lieve Ashoka,   Wat goed van je dat je hebt durven te schrijven op het Forum. Super knap van je dat je je verhaal wilt delen. Ik lees dat je het lastig vind om tegen je vader te vertellen dat je het contact wilt stoppen en dat dit komt doordat je een onveilig gevoel bij hem hebt. Wat fijn om te horen dat je het hier wel met je broer over kan hebben en dat jullie samen tot deze beslissing zijn gekomen. Wat fijn dat je dit ook met je vriendin kunt delen. Ik kan me voorstellen dat je… Lees verder »

Leonora
10 dagen geleden

Hi lieve Ashoka, Wat dapper dat je je verhaal deelt op het forum. Het klinkt als een lastige situatie en ik maak uit je berichtje op dat je niet zo goed weet hoe je het moet aanpakken. Zelf heb ik toen ik 12 was ook (tijdelijk) het contact met mijn vader verbroken en ik weet nog erg goed dat ik toen ontzettend bang was. Het leek toen alsof er geen goede manier bestond het contact stop te zetten. Als je zeker bent van je besluit en je je niet meer op je gemak voelt bij hem, dan is het natuurlijk… Lees verder »