Anoniem (13 jaar) in

Help!

Mijn ouders zijn nog niet eens een jaar geleden gescheiden.
Mijn vader is nu heel snel kwaad. En ik doe het slecht op school.
Ook ben ik nu al mijn vrienden kwijtgeraakt door alle problemen thuis.
Ik moet nu halverwege het jaar een niveau omlaag, omdat ik door de scheiding me slecht kan concentreren. Ik heb daar veel moeite mee. Ik ken wel wat kinderen uit mijn nieuwe klas, maar die pestten me op de basisschool. Ik weet niet meer wat ik moet doen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anoniem
Anoniem
7 jaren geleden

Er is nog niet veel veranderd, op school tenminste. Thuis gaat het beter. Ik ga voor een paar weken niet naar mijn vader. Ik ga nu elk weekend naar mijn tante. Ik praat ook met haar. Op school praat ik met een vertrouwenspersoon en met mijn mentor. Iedereen in de klas is nu gemeen tegen me want mijn “vriendinnen” hebben ze tegen me op gestoken. Ik moet nog met de vertrouwenspersoon praten. Hopelijk gaat het straks beter. Maar nu wil ik niet naar school. Iedereen is dan zo gemeen. Mijn moeder gaat er nog over praten met mijn mentor. bedankt… Lees verder »

Anne Marleen
Anne Marleen
7 jaren geleden

Hè meisje 13, Ik kan me goed voorstellen hoe je je voelt. In tegenstelling tot al die adviezen om naar school te gaan en te zeggen hoe je je voelt en te praten met allerlei mensen zou ik je willen zeggen om vooral ook hier je hart te luchten. Het is belangrijk dat je moeilijke dingen in je leven een plekje geeft, maar vaak is het al moeilijk genoeg om steeds aan een andere situatie te moeten wennen. Dus ik zou willen zeggen; neem de tijd. Op het moment dat je denkt dat niemand je begrijpt heb je hier altijd… Lees verder »

Sari
Sari
7 jaren geleden

Lief meisje, Mijn zoon had dezelfde problemen op school en ook hij moest naar een ander niveau op school. Maar weet je, dat is misschien helemaal niet zo erg. je hoeft dan wat minder op je tenen te lopen en je kunt daarna altijd weer terug en verder. Veel belangrijker is het dat je je verdriet en je boosheid en alle andere gevoelens die nu spelen, een plaatsje kunt geven. Als je dat niet alleen kunt, is het heel verstandig om iemand in te schakelen die je daarmee kunt helpen. Op school is er inderdaad een vertrouwenspersoon, maar je zou… Lees verder »

Jannie
Jannie
7 jaren geleden

Dat zou ik zeer zeker direct een vertrouwenspersoon opzoeken en anders via de huisarts gaan vragen, hier moet je niet te lang mee blijven lopen!!!

Heel veel sterkte!!

Je voornaam (is niet verplicht)
Je voornaam (is niet verplicht)
7 jaren geleden

Logisch dat je je niet kan concentreren, een scheiding is niet niks en als je dan geen vrienden hebt die juist in dit soort tijden achter je staan om je te steunen of misschien op te vrolijken is dat best lastig. Weet de school dat je je niet goed kan concentreren? Volgens mij is op elke school wel een vertrouwenspersoon, misschien kun je met hem of haar over je probleem praten en kan zij jou verder helpen. Voor de rest, laat je niet gek maken. Het klinkt stom, maar alles zal goedkomen. Wat betreft je vrienden, laat het gewoon voor… Lees verder »