Selina (12) in

Help ik weet het echt niet meer!!!!!!

Help ik weet het echt niet meer!!!!!!

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik iets van 4 was ze hadden veel ruzie met elkaar daarom zijn ze gescheiden. Ze praten vaak slecht over elkaar en dat voelt echt rot. Ik heb vaak ruzie met mijn vader en dan kan het nog wel is flink uit de hand lopen, maar uiteindelijk maken we het wel altijd weer goed. Ik hou wel soms blauwe plekken of schrammen over van de ruzies. Mijn moeder en ik zijn ook samen naar de politie gegaan om aangifte te doen ik vond het zelf wel oké, maar ik wil ook niet weg bij mijn vader, want ik hou wel van hem!! En zo zit mijn hoofd ook echt heel erg vol van alle gedachtes zoals:

● welk verhaal moet ik geloven die van mijn vader of van mijn moeder?
● waarom besta ik eigenlijk als ik niet weet wrm en als mijn ouders de hele tijd ruzie hebben om mij
●Stel ik moet kiezen sttaks als ik voor de rechter sta wie moet ik dan kiezen om aan welke kant te staan mijn vader of moeder?

Typ alsjeblieft iets terug als je dit gelezen hebt met tips of je eigen verhaal dat helpt mij denken dat ik er niet alleen voor sta en dat ik niet de enige ben met een moeilijke situatie.

Groetjes Selina

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Tayna
6 maanden geleden

hi Als ik zo jou verhaal lees snap ik dat je met al die vragen rond loopt ja! Het is niet makkelijk om zo in het midden te staan en telkens lelijke verhalen over de ander te moeten horen. Ik vind het dan ook heel knap dat je hier gedachtes durft te delen. Mijn ouders zijn gescheiden een week voor mijn eerste verjaardag, dus ook net als jij heel vroeg, soms vind ik dat wel heel fijn hoor, want dat betekend dat ik die lelijke verhalen die ze over elkaar te vertellen hadden heel lang niet heb begrepen. Mijn ouders… Lees verder »

Selina
6 maanden geleden
Reply to  Tayna

Heyyy dankje je voor je reactie. Ik vind het gewoon lastig dat ze zo op me inpraten, want ik wil niemand kwetsen

Johan
6 maanden geleden

Hey Selina Wat goed dat je dit soort vragen stelt hier. tijdens de scheiding van mijn vader en moeder had ik ook vaak ruzie met mijn vader en praten ze ook slecht over elkaar wat mij heeft geholpen is het praten met mijn ouders over wat ik graag anders zie zoals dat ik niet wil dat je ouders slecht over elkaar praten in mijn bijzijn dat zou je kunnen doen en het geloven van het verhaal dat is altijd moeilijk omdat jij je het niet erg goed kan herinneren lijkt het mij misschien handiger om het wat meer in het… Lees verder »

Selina
6 maanden geleden
Reply to  Johan

Heel erg bedankt voor je reactie!! Je hebt helemaal gelijk ik moet me gewoon focussen op de toekomst en het verleden achter me laten.

Liefs Selina

Amber
6 maanden geleden

Hey lieve Selina, Wat fijn dat je het platform hebt gevonden om je vragen te stellen! Ik kan mij goed voorstellen dat het rot voelt, het voelt misschien toch een beetje alsof je tussen 2 kanten in staat en maar 1 kant mag kiezen. Wat super vervelend dat je blauwe plekken overhoudt van de ruzies met je vader, dat is niet oké! Goed dat jullie samen actie hebben ondernomen, blijf dit ook doen en blijf hierover praten met je omgeving. Geweld zoals slaan is nooit de oplossing en het is niet goed dat je vader dat bij jou doet, ook… Lees verder »

Selina
6 maanden geleden
Reply to  Amber

Lieve amber dankje dat je hebt gereageerd soms vind ik het wel lastig om met mensen te praten, want ze geven altijd mijn moeder de schuld van iets wat mijn vader heeft gedaan dat is toch niet logisch?!?!

Rosa
6 maanden geleden

Hey Selina, je moet onthouden dat het nooit je eigen schuld is wat er ook gebeurd. Je ouders maken waarschijnlijk ruzie omdat ze allebei bij je willen zijn. Ik snap dat het moeilijk is en het is ook niet normaal dat je vader je zo behandeld dus ik zou met je moeder aangifte doen. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je moet kiezen tussen je ouders want dat gebeurd niet. Maak je er geen zorgen over en ga met je moeder naar de politie want die kunnen je helpen. Xx rosa

Selina
6 maanden geleden
Reply to  Rosa

Aaah dankje voor je reactie heel liefff ik ben blij dat je hebt gereageerd