Jessy (14) in

Heftige ruzies

Hallo, ik ben Jessy. Mijn moeder en vader (niet biologische vader) zijn sinds november 2020 gescheiden en wij gaan over een paar weekjes verhuizen. Mijn vader heeft het er heel moeilijk mee (wij allemaal trouwens), want het was niet zijn keuze om te gaan scheiden, maar toch is het het beste. Maar er zijn veel meer ruzies thuis tussen mijn ouders en ik vind het wel een beetje eng eigenlijk. Mijn vader gaat random weg zonder te zeggen waar hij heen gaat en zegt alleen tegen mijn moeder dat hij uberhaupt weg gaat (dus niet tegen mij en m’n zusjes). Gisteren was het ook wel weer erg. Mijn moeder ging naar mijn opa en zijn vrouw om daar te gaan eten. Toen mijn moeder in de auto zat kwam mijn vader naar buiten met een houten snijplank en heeft die op de achter kant van de auto gegooid waar mijn moeder in zat (gelukkig is alleen de achter lamp kapot), maar ik vind het niet kunnen echt niet. Hij heeft het alleen maar gedaan omdat mijn moeder zo genaamd geen gedag had gezegd (wat ze meerdere keren heeft gedaan). Ik weet niet wat ik moet doen en dit gebeurt wel vaker (heftige ruzies). Kan iemand me helpen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Floor
6 maanden geleden

Hey Jessy, wat zit je in een super vervelende situatie! Ik begrijp heel goed dat je hiervan schrikt en niet weet wat je moet doen. Ik was ongeveer net zo oud als jij toen mijn ouders gingen scheiden en had dezelfde situatie thuis met de ruzies. Ik kan mij dus goed inleven in hoe jij je nu voelt. Weet dat het niet jouw taak is om ervoor te zorgen dat er geen ruzies meer zijn tussen je ouders. Dit moeten zij zelf oplossen. Je kan wel laten weten dat je het heel vervelend vind om erbij te zijn tijdens zulke… Lees verder »

Jessy
6 maanden geleden
Reply to  Floor

Bedankt dat je op mij hebt gereageerd. Ik heb er met een vertrouwens- persoon over gepraat en dat heeft me wel geholpen. Bedankt voor je tip ik ga proberen er iets van te zeggen, want het mag niet zo langer doorgaan (ik heb een zes-jarig zusje en die moet er soms om huilen en dat wil ik niet voor haar). Het is niet leuk dat dit ook met jou is gebeurt. Fijn dat je me wel een soort van hebt kunnen helpen. Met veel dankbaarheid, liefs Jessy.

Floor
6 maanden geleden
Reply to  Jessy

Wat fijn dat het heeft geholpen om erover te praten Jessy! Succes met het vertellen aan je ouders dat je niet meer bij de ruzies betrokken wil zijn. Als je vanuit je gevoel praat kan je dat nooit verkeerd doen. Ik geloof in jou dat je het kan ❤️ Ik ben blij om te horen dat je iets aan mijn tip hebt. Vergeet niet dat je ook nog een buddy kan aanvragen via Villa Pinedo zodat je nog meer je hart kan luchten. Een berichtje plaatsen op het forum kan natuurlijk ook altijd. Je staat er niet alleen voor! Liefs… Lees verder »

Esmée
Esmée
6 maanden geleden

Lieve Jessy! Wat een heftig verhaal. Ik snap heel goed dat je het eng vind worden ik zou ook bang zijn. Ik herken het wel. Toen mijn ouders gingen scheiden hadden ze ook super veel ruzie. mijn vader wou ook niet scheiden maar mijn moeder wel. Elke dag was er ruzie. En ik werd ook bang door dingen die gebeurde. Toen dit gebeurde ben ik naar mijn opa en oma vaak gegaan want dat zijn echt mijn vertrouwenspersonen! Mijn tip voor jou is praat er over met iemand die je vertrouwd en vertel dat je het eng vind. Wees niet… Lees verder »

Jessy
6 maanden geleden
Reply to  Esmée

Heel erg bedankt dat je wat tips voor me had, want ik wist niet wat ik moest doen. Ik vind het heel erg dat het ook met jou is gebeurd. Ik hoop ook dat het goed met je gaat. Ik ga zekers met iemand praten. Groetjes.