Demi (14) in

Halfbroertje zien

Hallo mijn ouders zijn al sinds mijn 4de gescheiden ook hebben mijn ouders geen contact met elkaar wegens dingen die gezegd en gebeurt zijn.. ik heb nog een halfbroertje en hij is 7 jaar oud hij heeft een andere moeder maar we hebben zelfde vader .. omdat ik geen contact meer heb met mijn vader wil ik wel nogsteeds mijn broertje zien maar van zijn moeder mag dat niet en mijn vader zegt dat ik naar hem toe moet komen om hem te zien maar voor mijn eigen geestelijke gezondheid doe ik dat niet want dan ontstaat er weer stress. Mijn vader doet geen moeite voor me om me te zien, ook wil hij dat ik de weekenden regel maar dat wil ik niet ivm met dat mijn ouders geen contact meer hebben. De moeder van mijn broerje wil hier niet in betrokken worden en wil me zelfs niet met mijn broertje laten bellen.. Wat zijn mijn rechten en wat kan ik doen om mijn broertje te zien?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Iris
2 maanden geleden

Hoi Demi, Wat een vervelende situatie zeg, maar wat goed dat je ons forum hebt gevonden en erover praat. Als ik het zo lees lijkt het alsof jij de verbindende factor moet zijn tussen jou en je halfbroertje, en dat je vader aan jou vraagt of je het zelf wilt regelen. Om te beginnen, het is niet jouw taak om de weekenden te regelen. Op de site staat daarover een mooie brief, dit is de link: https://www.villapinedo.nl/open-brieven/ Is het voor jou misschien een optie om samen met iemand die je vertrouwt (een oom of tante) een gesprek aan te gaan… Lees verder »

Willem
2 maanden geleden

Hoi Demi, Wat vervelend dat je jouw halfbroertje niet kunt zien en zelfs niet even kunt bellen. Het is een lastige situatie. Ook omdat je ouders geen contact meer hebben door alles wat er is gebeurd. Mijn ouders hebben ook een tijdje slecht contact met elkaar gehad in het begin. Dan moesten wij dingen doorgeven in plaats van dat ze het tegen elkaar zeiden. Als je het niet eens bent met je ouders dan kan ik je adviseren om contact op te nemen met de kinder- en jongerenrechtswinkel. Dat kan via hun website: https://kjrw.eu/contact/ Zij kunnen je heel goed helpen.… Lees verder »