Lotus (14) in

Gevoelens wegstoppen

Hi, ik ben 14 jaar en mijn ouders zijn gescheiden toen ik ongeveer 10 was. Ik heb hier nog steeds veel last van omdat ik mijn gevoelens heel erg weg stop. Mijn ouders hadden altijd ruzie er ging geen dag voorbij zonder. Mijn ouders hebben niet bijde een eigen huis maar wonen om ste beurt bij ons thuis. Ze doen dus aan birth nesting. Ik vind het nog steeds heel lastig omdat ze nog steeds boos zijn op elkaar en geen seconde normaal kunnen doen. Ook heb ik eigenlijk niks gezegd tegen mijn vrienden en vriendinnen. Ik weet niet zo goed waarom maar ik had het zo graag anders gezien. Ik denk dat het is omdat ik het achter me wil laten en ook een beetje bang ben voor de reacties. Het doen me pijn om andere mensen te horen praten over hoe ze met hun ouders op vakantie gaan en het zo leuk hebben. Ik gun het ze natuurlijk heel erg! Maar ja… en vorig jaar heeft mijn vader ook nog eens een nieuwe vriendin gekregen en daarbij hebben ik en mijn zusje er nu ook nog een stief broertje bij. Ik ben gewoon de hele tijd verdrietig maar dat laat ik eigenlijk niet merken. Ik weet gewoon niet meer zo goed wat ik moet doen en om nou met mijn ouders te gaan praten. Ik denk dat ik daarvoor een soort trauma heb opgelopen ofzo door al hun ruzies. Ik weet het echt niet meer en ik merk ook dat mijn school cijfers er onder gaan leiden. Kan iemand me een beetje helpen? Alvast bedankt!

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SimoneJaimyDolores Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Simone

Lieve lotus, Wat goed dat je het Villa Pinedo Forum hebt gevonden. Wat een rot situatie zeg! En wat vervelend dat jij alleen rondloopt met jouw verdrietige gevoelens. Ik herken dat van vroeger na de scheiding van mijn ouders. Ik kon ook nooit zo goed praten over mijn gevoelens en ik wilde er ook niemand mee lastigvallen. Dat heeft er wel voor gezorgd dat ik uiteindelijk elke dag na school huilend thuis kwam. Ik had toen helemaal geen controle meer over mijn tranen omdat mijn emmertje zo vol zat. Wat mij toen heel erg heeft geholpen is om met iemand… Lees verder »

Jaimy

Haii Lotte, Super dat je naar onze forum komt. Dit is een plek waar jij terecht kan als je het even niet meer over ziet. Er is altijd iemand die naar jouw verhaal wilt luisteren en je wilt helpen met hoe je je voelt. Ik weet heel goed wat je bedoelt met dat je je gevoel wegstopt. Het is makkelijker om te doen alsof je niet verdrietig bent dan om echt verdrietig te zijn. Ik wil meteen zeggen daarover dat het helemaal oké is als je verdrietig bent. Je mag voelen wat je voelt. Waarschijnlijk wil je je groot houden,… Lees verder »

Dolores

Hey lieve lotus, Wat goed dat je een berichtje achterlaat! En wat een hele nare situatie. Ik kropte ook altijd mijn gevoelens op. Het nadeel daarvan is dat op een gegeven moment die weggestopte gevoelens opeens veel harder en pijnlijker terug komen. Je kan het zien als een wolk. Je hebt een wolk boven je en die word steeds zwaarder omdat al je weggestopte gevoelens daar inzitten. Omdat je je gevoelens niet verwerkt gaan ze helaas ook niet weg. En dan begint het te regenen of te stormen en het stopt maar niet. Het belangrijkste om mee te beginnen is… Lees verder »