Lisa (15 jaar) in

Gestoord

Hoi,
Ik wil gewoon even mijn verhaal kwijt. Mijn ouders zijn nu ongeveer al zo een 6 jaar gescheiden. Maar ik wordt echt gestoord van deze situatie. Toen mijn ouders gingen scheiden, zat mijn vader al een datingsite. Wij wisten toen nog niet eens dat ze uitelkaar gingen. Hij leerde een Belgische vrouw kennen, eerst woonde hij nog wel in de buurt. Maar doordat zij een eigenwinkel heeft in België is hij daar heen gegaan. Mijn moeder was het niet eens met dit besluit, en is naar de rechter gegaan. Deze zaak hadden we ‘gewonnen’ maar hij besloot alsnog te gaan verhuizen. Toen hij eenmaal in België woonde, ging hij in hoger beroep, daaruit kwam dat hij toch wel mocht gaan verhuizen, hij vertelde dat hij in deze zaak psychishe problemen had, en deze problemen kun je niet controleren, dus de rechter had geen andere keus dan hem te laten gaan. Nou toen we eenmaal daar kwamen om het weekend begon het gezijk. Me stiefmoeder was echt een heks, ze sloot me zusje op in de kelder, we krijgen hele rare straffen. Ook praatte ze niet meer tegen me. We mogen niet naar de zelfde wc als haar, ook mogen we niet meer in de normale badkamer en krijgen wij ander ‘goedkoper’ eten dan dat zij dat krijgen. Het hele huis hangt vol met foto’s van haar familie en mijn vader, maar er is geen enkele foto van ons. Onze verjaardagen worden niet gevierd, en verder had ik daar geen enkele vriendin. Ik moest stoppen met mij sport, ik deed deze sport op hoog niveau maar ik kon niet altijd het weekend komen. Toen is het een keer uit de hand gelopen en heeft mijn moeder gezegt dat hij ons niet meer op hoefde te halen. Toen is hij naar de rechter gegaan, omdat hij vond dat me moeder dit niet zomaar kon bepalen. Ik was toen de tijd 12 jaar, en ik mocht ook mijn woordje doen in de rechtbank. Dit heeft geen enkele zin gehad, want ook deze rechtzaak verloren we. Maar doordat de kosten van een advocaat best wel hoog waren, konden we niet in hogerberoep gaan toen die tijd. De uitspraak was, dat wij (zusje, broertje en ik) om het weekend naar me vader moesten. Als onze moeder ons thuis hielt kon me vader naar de rechtbank gaan, hij kon het daar dan zeggen en dan moest me moeder een boete betalen. Wij kregen als het ware een dwangsom op ons hoofd.

De ruzies tussen mijn vader en mij werden steeds meer en meer. Toen wij voor het eerst weer naar hem gingen in 4 maanden, hoorde we dat me stiefmoeder zwanger was. Nadat mijn broertje was geboren, werd hij alleen maar voorgetrokken, wij gingen bijvoorbeeld nooit op vakantie met mijn vader, maar nu gaat hij al die tijd wel gewoon op vakantie met zijn nieuwe gezin, hij krijgt veel cadeautjes en is het prinsje. We stonden neit eens op het geboortekaartje, en al helemaal niet op de kerst kaarten. Doordat me oom en tante nooit zijn geweest op de geboorte van me nieuwe broertje heeft me vader geen contact meer met ze, wij dus ook niet. Totdat er opeens een erge ruzie uitbrak tussen mijn opa en oma me vader en mij en me zusje. Me opa en oma zijn erg beïnvloed door me vader. En zegt dat wij slechte kinderen zijn etc. Me vader had me meoder een mailtje gestuurd met daarin dat hij mij en me zusje nooit meer wilt ophalen. Alleen me broertje mag nog komen. Me broertje gaat er nu nog wel heen, maar hij word alleen maar omgekocht met cadeautjes door me vader. Ik kan me daar echt mate loos aan irriteren. Het is nu een jaar geleden dta ik hem voor het laatst gesproken heb. Iedereen verklaard hem voor gek dat hij die vrouw boven zijn echte kinderen kiest. Alleen heeft hij nog geen spijt gehad. Hij heeft gezegt tegen me moeder dat hij haar het leven zuur gaat maken, en dat doet hij nu nog. Me opa van die kant ligt bijvoorbeeld nu in het ziekenhuis en is niet meer te genezen, hij heeft het ons nog niet verteld, maar doordat ik weer contact heb met me andere oom en tante weet ik dit.

Ja het is een lang verhaal, maar ik word echt gestoord van deze man. En dit is nog niet eens alles van wat ik heb doorstaan daar.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marsha
Marsha
7 jaren geleden

Hi Lisa, Wat heftig wat je vertelt zeg. Je hebt echt veel meegemaakt. Het is een heel vervelend gevoel als je vader het niet voor je opneemt, als je vader ‘kiest’ voor zijn nieuwe vrouw ipv voor jou. Heeft je vader enig idee hoe jij je voelt? Misschien kan je toch een keer proberen alleen met hem te praten en vertellen hoe jij je voelt. Of een brief schrijven? Je zegt in je verhaal dat jouw stiefmoeder een heks was. Kan je nu beter met haar opschieten dan eerst? En met je opa en oma, hoe is dat nu? Als… Lees verder »