Sofie (22) in

Gemene opmerkingen over moeder

Hoi iedereen, het is een lang verhaal geworden maar ik vraag me af hoe jullie tegen mijn situatie aankijken.

Mijn ouders zijn op een hele nare manier gescheiden toen ik 2 jaar was en ik heb hier tot op de dag van vandaag last van. Mijn vader was/is ongelooflijk boos op mijn moeder en heeft er alles aan gedaan om haar het leven zo zuur mogelijk te maken, waarbij hij probeerde mij en mijn zusje met de vreselijkste verhalen tegen haar op te zetten. Nog steeds kan hij niet met haar in één ruimte zijn, laat staan een normaal gesprek voeren.
Ik ben nu een beetje aan het “volwassen leven” begonnen waardoor ik niet meer verplicht ieder weekend naar hem toe hoef. De keren dat ik hem wel zie zijn niet bepaald gezellig. Hij heeft een soort gave om tijdens gesprekken zonder enige aanleiding gemene opmerkingen over mijn moeder te maken, terwijl hij weet hoeveel pijn hij me hiermee doet. Ik merk nu dat ik steeds bozer op mijn vader begin te worden. Ik vind het belachelijk dat een volwassen man niet ter wille van zijn kinderen op een normale manier met zijn ex om kan gaan, moedwillens zo veel leed heeft veroorzaakt toen wij nog klein waren en het na 20 JAAR!!! niet kan laten rusten. Het is alsof de haat jegens mijn moeder sterker is dan zijn liefde voor ons. Ik twijfel nu of ik het contact misschien gewoon helemaal zal verbreken. Het brengt me namelijk niets dan pijn. Wat denken jullie? Ik ben namelijk toch bang dat ik hier in de toekomst spijt van zal krijgen, het blijft toch je vader..

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
11 dagen geleden

Hé Sofie. Pfoe. Ik lees zoveel overeenkomsten met de situatie hier dat het me raakt wat je schrijft. Hier thuis zijn we inmiddels ook ruim 15 jaar verder. Ik woon inmiddels niet meer thuis, en er is er nog steeds een intense haat van mijn moeder tegenover mijn vader. Ik herken de vragen waar je mee worstelt. Je schrijft hoe belachelijk je het vindt dat een volwassen man niet omwille van zijn kinderen op een normale manier met zijn ex kan omgaan en het na 20 jaar niet kan laten rusten. Daarmee sla je wat mij betreft, ook voor mijn… Lees verder »

Berber
18 dagen geleden

Lieve Sofie, Waarom ouders gemene dingen over elkaar blijven delen met hun kinderen, daar zou ik bijna een onderzoek naar willen starten… Als ze dat zo nodig kwijt moeten praat dan met een vriend of vriendin/vader of moeder, niet met ons?? Soms heb ik het idee dat ze denken dat de andere ouder dit over hen doet en dat ze het dan weer recht willen trekken door ook lullig te doen. Meestal als ik tegen beide zeg ‘hey de ander praat gewoon aardig over je heb je dat wel door?’ dan wordt het soms wel minder, hoeft niet eens de… Lees verder »