anoniem (12 jaar) in

Gemene dingen

mijn ouders zijn gescheiden maar wel met ruzie ik kan niet 1 uur bij een van bijden zijn zonder dat ze gemene dingen over hun zeggen bijv mn vader zegt tegen mij als ik je opa (moeder kant) zie lopen over het zebrapad rij ik gwn door (hij bedoel ik rij hem dood) en ik durf niet zo goed er tegen in te gaan (mn vader heeft een ziekte aan zn hersenen hij kan niet helemaal goed met sommige dingen omgaan en hij knijpt me dus bijv als ik verveelend ben) als ik zeg je mah me niet knijpen zegt hij ja idd dat mag niet maar de volgende x doet hij het weer wat moet ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Beau
Beau
5 jaren geleden

Hey Anoniem, Dankjewel voor je berichtje. Het klinkt als een heftige situatie waarin je zit. Natuurlijk is het niet leuk wanneer je ouders negatief over elkaar/anderen praten, maar met de ziekte van je vader wordt het er niet makkelijker op. Een ding wil ik al wel meegeven: dat knijpen mag echt niet gebeuren. Het is goed dat je het al aangeeft wanneer het gebeurt, maar zoals hieronder ook wordt aangegeven is het hem schrijven ook een heel goed plan. Je kunt dan schrijven dat hij je echt niet mag knijpen en je mag ook boos op hem zijn als dat… Lees verder »

Isabel
Isabel
5 jaren geleden

Lieve Anoniem, Wat ontzettend vervelend dat jouw ouders negatief over elkaar praten waar jij bij bent. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn en al helemaal niet waar jij bij bent! Door de ziekte van je vader lijkt het mij ook heel lastig om aan te geven waar jij mee zit en dat het ook echt tot hem doordringt. Daarom vind ik het advies dat Anne geeft ook erg mooi. Op het moment dat jij een brief naar je vader (en ook naar je moeder) stuurt met daarin wat jou dwars zit, dan kan je vader deze brief op een… Lees verder »

Anne
Anne
5 jaren geleden

Hallo anoniem meisje, Tjee dat is best een heel heftig verhaal. En ik begrijp uit je verhaal dat je niet met je moeder kan praten over het gedrag van je vader. Is er iemand die jij heel aardig vind, iemand die je vertrouwt. Misschien iemand van school ? Je kunt dan samen met hem of haar een brief schrijven. Een aan je vader, een aan je moeder. Misschien wil je er wel bij tekenen. Schrijf dan ook vooral op wat je graag zou willen van je ouders. Bijvoorbeeld: Ik vraag je om niets over mijn opa te zeggen waar ik… Lees verder »