Myriam (15) in

Gedachtes

Hii
M’n ouders zijn nu bijna twee jaar geleden gescheiden de reden hiervoor is dat m’n vader vreemd ging ik heb m dat soort van vergeven maar m’n vertrouwen is nog niet 100% ik vraag me af hoe kan ik dit Helen? Daarnaast heb ik m’n vader een tijdje depressief gezien wallen tot z’n mondhoeken, slaperig, verdrietig en had t vermoeden dat hij zelfmoord gedachtes had, nu denk ik vanaf kleins af aan al dat hij dat gaat doet terwijl er toen helemaal geen aanleiding voor was, maar het zit gewoon in m’n hoofd. Vandaag had ik het met mama over de scheiding en zij vertelde mij dat ze in die tijd wel eens zelfmoord gedachtes heeft gehad en zei dat dat normaal was in zo’n situatie ze zei “ ik dacht als ik nu m’n stuur naar rechts doe ik het klaar geen pijn meer niets “ van deze gedachtes is mama nu af zegt ze en ik geloof dat maar bij papa weet ik het niet, is dit normaal en wat kan ik doen aan de gedachte dat m’n vader dit zal doen? Hij zegt zelf dat ie het nooit zou doen maarja wat moet ik nu?

Liefs myr

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Quinty
1 jaar geleden

Hee lieve Myr,  Wat ontzettend moeilijk dat allebei je ouders zich zo hebben gevoeld en voelen. Wat een moeilijke situatie. Ik vind het ontzettend moedig dat je je verhaal hier doet en ben blij dat je je vraag durft te stellen.  Mijn ouders zijn al sinds mijn tweede uit elkaar en de reden was ook dat mijn vader vreemd ging. Mijn moeder heeft het er heel moeilijk mee gehad en een tijd na de scheiding gebeurde er nog iets waardoor ze haar vreugde helemaal kwijt raakte. In die tijd was ze echt niet zichzelf en was ze nooit echt meer… Lees verder »

Jesse
1 jaar geleden

Lieve Myriam, wat goed dat je ons forum gevonden hebt en wat dapper dat je jouw verhaal met ons hebt gedeeld. Wat verkeer je in een ontzettend lastige situatie zeg! Ik kan me goed voorstellen dat je hiermee worstelt en wat goed dat je met je moeder hebt gepraat over de scheiding. Mijn ouders zijn al gescheiden sinds ik 7 ben, dat is nu zo’n 15 jaar geleden. In die periode kreeg ik weinig tot niets mee van de mentale gesteldheid van mijn ouders, maar ben ik er later achtergekomen dat ook zij met deze gedachtes hebben rondgelopen. Hier schrok… Lees verder »

Dolores
1 jaar geleden

Lieve Myriam, Wat een lastige situatie zeg! Ik herken het ook best wel. Of mijn vader is vreemdgegaan weet ik niet. Hij zegt van niet, maar de vermoedens waren overal omdat hij wel steeds met een vrouw gezien werd. Kort daarna gingen mijn ouders ook scheiden. Hun relatie heeft nooit lekker gelopen. Mijn vader is toen ook depressief geworden en toen ik zelf ook zelfmoordgedachtes kreeg en er met mijn vader over in gesprek was, zei hij ook dat hij daar ook een groot deel van zijn leven last van heeft. Ik wist dat natuurlijk niet, maar als ik eerlijk… Lees verder »