Julian (14 jaar) in

Flashbacks naar mijn vader

Hoi allemaal,
mijn ouders zijn ongeveer 6 jaar geleden gescheiden. Ik woonde altijd de ene week bij mijn vader en de andere week bij mijn moeder.
Ik woon sinds ongeveer 7 maanden bij mijn moeder omdat de thuissituatie bij mijn vader erg slecht was. Ik heb heel veel moeite om hem te vertrouwen, vertrouwen terug krijgen heeft nou eenmaal tijd nodig.
Maar nu ik het contact met mijn vader weer heel langzaam aan het opbouwen ben, krijg ik steeds flashbacks.
Als ik met hem afspreek moet ik steeds denken aan momenten dat hij mij mentaal en fysiek pijn deed.
Ik vind het zelf heel belangrijk om mensen kansen te geven, en ik heb het hem ook deels vergeven, maar ik heb niet echt controle over die flashbacks.
Heeft iemand tips?
Alvast bedankt!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Julian
Julian
6 dagen geleden

Dankjewel voor je reactie Johan,
praten helpt bij mij inderdaad ook. Ik kan gevoelens ook niet opproppen, het moet er gewoon uit.

Julian
Julian
6 dagen geleden

Hoi Amber,
heel erg bedankt voor je uitgebreide reactie! Jou verhaal lijkt erg veel op waar ik nu in zit. Ik praat inderdaad al met een psycholoog, maar ik vind het ook fijn om tips van mensen te krijgen in een soort gelijke situatie. Ik zal aan mijn psycholoog vragen of we meer aandacht kunnen besteden aan de flashbacks.
Bedankt!

Amber
6 dagen geleden

Hi Julian, Ten eerste wil ik zeggen dat ik het heel dapper vind dat je je verhaal wilt delen op dit forum van Villa Pinedo! Je vertelt dat je de band met je vader weer aan het opbouwen bent nadat hij je erg veel pijn heeft gedaan. Wat knap van je dat je de relatie met je vader nog een kans geeft en dat je je zelf de tijd gunt om het vertrouwen weer terug te winnen. Ik begrijp dat je veel flashbacks krijgt en dat is iets wat ik herken. Vandaar dat ik graag wil reageren op jouw berichtje… Lees verder »

Jonah
6 dagen geleden

Hoi Julian, Goed dat je naar het forum bent gekomen en knap dat je je verhaal durft te delen! ik vind het wel al heel goed van je dat je je vader een tweede kans geeft en het hem deels vergeeft. Zoals je zelf al zegt, als iemand je fysiek of geestelijk pijn doet, gaat dat niet zomaar weer over. Daar gaat nou eenmaal tijd overheen. Juist omdat jij zo goed je best doet om het weer goed te maken en het te vergeven, is het wel heel vervelend dat je nu flashbacks krijgt, maar het is wel heel begrijpelijk.… Lees verder »