Skip to content
Anne (20) in

Financiën

Ik heb regelmatig ruzie met mijn moeder en ben daar helemaal klaar mee. Sinds ik op kamers woon heb ik gelukkig afstand kunnen nemen van al het gedoe rondom de scheiding, maar er is één ding dat keer op keer gedoe oplevert: de financiën.

Ik kan prima rondkomen. De alimentatie ontvang in zelf van mijn vader en hiervan kan ik mijn kamer betalen. Mijn moeder betaalt mijn zorgverzekering en een groot deel van mijn kleding. Verder werk ik nog een aantal uren in de week naast mijn studie, en daarmee red ik het prima.

Mijn moeder blijft regelmatig terugkomen op het feit dat zij ontzettend veel voor mij betaalt en dat mijn vader in verhouding, gezien zijn ruime salaris, veel minder bijdraagt. Ze blijft in vertellen hoeveel pijn hij haar heeft gedaan en ook nog financieel probeert kapot te maken, omdat hij altijd veel minder heeft betaald dan waar ze recht op had. Dat ze dat nu nog merkt. Dat ze daarom dit jaar niet op vakantie kon en mijn vader wel 4x wegging.

Ik snap dat dat vervelend en lastig voor haar is. Maar ik snap niet waarom ze er telkens bij me op terug wil komen. Ze wil dat ik begrijp dat mijn vader weinig heeft bijgedragen en dat zij ieder dubbeltje heeft moeten omdraaien om mij fatsoenlijk groot te brengen. Eerlijk gezegd kan het me verder allemaal vrij weinig schelen omdat dat allemaal niet mijn verantwoordelijkheid en zaak is. Mijn moeder vind dat ik er nu op mijn twintigste wel het een en ander van moet weten.

Het loopt altijd uit op ruzie. Iemand tips?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HildeSelena Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hilde

Hoi Anne, ik herken je situatie zeker een beetje! In mijn geval is er spanning tussen mijn vader en ik en mijn zusje omdat hij juist moeilijk deed over het betalen van alimentatie en er zo snel mogelijk mee wil stoppen. Financiën zijn altijd een lastig onderwerp en als “kind”, ook al ben je volwassen, horen je ouders je hier zo veel mogelijk buiten te laten – het is in ieder geval niet de bedoeling dat jij stress ervaart doordat zij je erbij betrekken. Ik kan me voorstellen dat het ontzettend lastig voor jou is dat je moeder nu jou… Lees verder »

Selena

Lieve Anne, Wat een lastige situatie, maar wat goed dat jij je verhaal hier deelt! Ruzies zijn nooit fijn en ik kan goed begrijpen dat jij daar nou ook echt goed klaar mee bent. Ik had toen mijn ouders een aantal jaar geleden gescheiden waren ook veel ruzie, bij mij was dit vooral een frustratie vanuit mijn kant. Ik kon die hele scheiding eigenlijk maar moeilijk bevatten en reageerde daardoor mijn frustraties uit op mijn ouders. Bij mij was dit ook voornamelijk op mijn moeder, omdat ik bij haar woonde na de scheiding. Ruzie was in mijn geval ook het… Lees verder »