() in

Financiën

Ik heb regelmatig ruzie met mijn moeder en ben daar helemaal klaar mee. Sinds ik op kamers woon heb ik gelukkig afstand kunnen nemen van al het gedoe rondom de scheiding, maar er is één ding dat keer op keer gedoe oplevert: de financiën.

Ik kan prima rondkomen. De alimentatie ontvang in zelf van mijn vader en hiervan kan ik mijn kamer betalen. Mijn moeder betaalt mijn zorgverzekering en een groot deel van mijn kleding. Verder werk ik nog een aantal uren in de week naast mijn studie, en daarmee red ik het prima.

Mijn moeder blijft regelmatig terugkomen op het feit dat zij ontzettend veel voor mij betaalt en dat mijn vader in verhouding, gezien zijn ruime salaris, veel minder bijdraagt. Ze blijft in vertellen hoeveel pijn hij haar heeft gedaan en ook nog financieel probeert kapot te maken, omdat hij altijd veel minder heeft betaald dan waar ze recht op had. Dat ze dat nu nog merkt. Dat ze daarom dit jaar niet op vakantie kon en mijn vader wel 4x wegging.

Ik snap dat dat vervelend en lastig voor haar is. Maar ik snap niet waarom ze er telkens bij me op terug wil komen. Ze wil dat ik begrijp dat mijn vader weinig heeft bijgedragen en dat zij ieder dubbeltje heeft moeten omdraaien om mij fatsoenlijk groot te brengen. Eerlijk gezegd kan het me verder allemaal vrij weinig schelen omdat dat allemaal niet mijn verantwoordelijkheid en zaak is. Mijn moeder vind dat ik er nu op mijn twintigste wel het een en ander van moet weten.

Het loopt altijd uit op ruzie. Iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments