Roos (21 jaar) in

Feestdagen zijn lastig kiezen.

Dit weekend is het weer zover, het is Pasen. Ik vind het altijd moeilijk om me op te splitsen tijdens de feestdagen. Toen ik jonger was en nog thuis woonde bepaalde mijn moeder eigenlijk altijd dat we alle feestdagen bij haar waren. Als ik dan naar mijn vader ging vroeg hij altijd wel of ik langs wilde komen, maar eigenlijk durf(te) ik dat niet goed, vanwege mijn moeder. Ze kan dan best wel boos reageren namelijk.

Nu woon ik sinds 2 jaar op mezelf en eigenlijk wordt het nog lastiger om te kiezen. Nu wil ik aankomend weekend naar zowel mijn vader als mijn moeder, maar weet ik ook dat mijn moeder dat niet leuk vindt, omdat ik al zo weinig (1x per maand) naar huis kom…
Heeft iemand goede tips of adviezen?

Groetjes,
Roos

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Yfke
Yfke
8 jaren geleden

Ik kan me je vader wel heel goed voorstellen, hij heeft je al zo lang moeten missen bij de feestdagen. Dat je bang bent voor je moeder haar reactie snap ik ook. Ik kan heel boos worden opdat soort moeders. Door haar gevoel kom jij in een tweestrijd dat je het gevoel krijgt te moeten kiezen. Hierin zouden kinderen van gescheiden ouders toch vrijer in gelaten moeten worden. Wees niet bang en kies voor jezelf en je ouders. Geef het ze maar terug hoe jij je er onder voelt. Vaak beseffen ze niet wat het met JOU doet.

Anne (20)
Anne (20)
8 jaren geleden

Jouw manier van denken nu is goed! Ja, het klopt dat het niet eerlijk is om dat te smsen en het klopt al helemaal dat hij dit gewoon even moet accepteren. Blijf de baas over deze situatie. Je hebt datgene gedaan wat jij het fijnste vond. Als de teleurstelling van je vader is weg gezakt, dan zal hij zich dat gaan beseffen, maar alleen als jij blijft volhouden zoals je nu doet! Misschien moet je gewoon eerlijk vertellen dat je het niet eerlijk vind dat hij je dat liet weten. Zeg maar gewoon dat hij het moet accepteren zoals jij… Lees verder »

Deleted
Deleted
8 jaren geleden

nou maak gewoon je eigenkeuzens. nu woon je op je zelf dat is tog ook beter maar dat splitsen is echt moeilijk dat heb ik ook echt ongeloofenlijk moeilijk maja tis echt moeilijk gescheiden ouders dan moet je je opsplitsen. maja we kunnen er allemaal niks meer aan veranderen maja succes verder he,

Roos
Roos
8 jaren geleden

Nou, ik ben dus het weekend naar huis geweest. Maar niet langs mijn vader. Ik wilde gewoon weer terug naar mijn kamer. Toen smste ik mijn vader gister dat ik er niet meer aan toegekomen was om langs te komen. Krijg ik van hem terug; was een beetje teleurgesteld. Ik voel me tegelijkertijd verdrietig en boos, want het is niet eerlijk om dat te smsen! Sowieso sms je dan niet, maar bel je even en ik vind; hij is mijn vader, dus hij heeft het ook maar te accepteren als ik soms niet kan! Hij stelt mij toch ook teleur?… Lees verder »

Anne (20)
Anne (20)
8 jaren geleden

Je eigen keuzes blijven maken, of je moeder het nou leuk vind of niet. Je geeft nu aan dat je graag naar je vader wil, dus dan moet je dat ook gewoon doen. Je moeder wordt dan misschien boos, maar uiteindelijk zal ze het toch moeten accepteren. Maak echt je eigen keuzes!!