Anouk (21) in

Familie kiest haar kant

Beste leden van het team van villa pinedo,

Mijn naam is Anouk en ik ben 21 jaar oud. Ik heb sinds mijn 15e geen contact meer met mijn moeder, waar ik op zich vrede mee heb. Wel vind ik het lastig dat mijn moeders gehele familie ‘haar kant’ kiest.. terwijl er voor mij geen kant hoeft te bestaan, toch doet het me wel pijn dat ze nooit naar mijn kant van het verhaal hebben gevraagd of geprobeerd hebben mij te begrijpen.
Mijn contact met de familie is echt 0,0 dus het is ook niet zo dat ik een opening heb om dit aan te kunnen geven. De enige momenten waarop ik hen zie is met begrafenissen, dat is dan heel ongemakkelijk en ook niet de gelegenheid om een gesprek te beginnen.
Ik vroeg mij eigenlijk af of iemand misschien een vergelijkbare situatie heeft meegemaakt? En hoe jullie daar dan mee omgaan? Hebben jullie tips of adviezen? Tips voor zowel een contactpoging als simpelweg ermee leren omgaan zijn beide welkom!
Ik hoor het graag!
Liefs,
Anouk

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nicole
1 jaar geleden

Lieve Anouk, Wat goed dat je het forum hebt gevonden om jouw verhaal te delen met ons en om naar tips te vragen. Fijn om te horen dat je er vrede mee hebt dat je je moeder sinds je 15e niet meer ziet. Je geeft aan dat de gehele familie van je moeder kant voor haar ‘kiest’, terwijl die keuze volgens jou helemaal niet gemaakt hoeft te worden. Super herkenbaar! Mijn situatie is niet geheel vergelijkbaar maar wel een klein beetje. Ik zie mijn vader nu bijna 2 jaar niet meer. In het begin zag mijn vader zijn familie nog… Lees verder »

Anne
1 jaar geleden

Beste Anouk, Bedankt voor je vraag. Ik kan heel goed begrijpen dat dit een lastige situatie voor jou als persoon is. Ik heb sinds mijn 12e geen contact meer met mijn vader en heb daar ook vrede mee! Sindsdien is ook het contact met de familie van zijn kant verbroken. Dit vind ik verder ook prima en aangezien ik vanuit Oostenrijk naar Nederland ben verhuisd, is contact ook niet zo makkelijk. Als ik jou was zou ik na denken voor jezelf of je graag er iets mee wilt of niet. Ik denk dat je zelf het beste weet of je… Lees verder »