Anne (19) in

Er overheen komen

Mijn ouders zijn gescheiden op mijn 11e. Inmiddels ben ik allang volledig gewend aan de situatie van co-ouderschap. Deze zomer was ik van plan in het huis van mijn moeder te wonen met mijn vriend. Mijn moeder zou dan verhuizen naar mijn stiefvader. Om dit te vieren hebben we een eetentje georganiseerd voor mijn vriend zijn ouders, onze broertjes, en mijn vader. Maar mijn vader wil niet komen als het in mijn moeders huis is met haar en mijn stiefvader erbij. Ik dacht dat 8 jaar lang genoeg is om ergens overheen te komen en om er volwassen mee om te gaan. Ik ben erg verdrietig dat hij niet wil komen omdat het vanaf nu mijn huis is. Ik wilde juist dat hij erbij is omdat hij nog nooit de ouders van mijn vriend ontmoet heeft. Ik weet niet zo goed wat ik met deze situatie aan moet, het brengt weer veel gevoelens van vroeger omhoog waar ik niet op zat te wachten.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Manon
25 dagen geleden

Hey lieve Anne, Wat fijn dat je ons forum hebt gevonden en wat goed dat je je verhaal op deze manier durft te delen. Wat een vervelende situatie zeg. Ik snap niet precies hoe jij je nu voelt, maar ik kan het mij wel heel goed voorstellen. Bij mijn thuis zijn er tot nu toe nog geen grote feesten geweest waarbij mijn vader, mijn moeder en stiefvader er allemaal bij mochten zijn. Ik heb mij daar wel vaak zorgen om gemaakt. Bijvoorbeeld wat ik moet doen op mijn bruiloft als ze elkaar niet kunnen luchten en wat ik moet doen… Lees verder »

Kevin
1 maand geleden

Hi Anne, Welkom bij Villa Pinedo. Wat fijn dat je ons gevonden hebt – tegelijkertijd is het verdrietig om te lezen dat je nu in deze situatie zit.. Toen mijn ouders gingen scheiden, konden ze ook absoluut niet bij elkaar in dezelfde ruimte zijn. Op de wisseldagen was er wel eens ruzie aan de deur, en als ze dan toch bij elkaar moesten zijn (bijv. op school) dan hing er een hele vervelende sfeer. Absoluut niet fijn om daar als kind tussenin te zitten! Inmiddels lukt het wel (het is ongeveer 18 jaar geleden), dus sommige mensen hebben iets meer… Lees verder »