veerle (17) in

Emotioneel oververmoeid

`heey ,
ik weet niet of ik de enige ben dus besloot maar wat te gaan typen.
mijn ouders zijn nu 6 jaar gescheiden en heb veel drama er over gehad en nog altijd, mijn ouders zitten dan ook in een echtscheiding nog altijd. ik heb dingen nooit een plek hier door kunnen geven , altijd hier en daar heen om het beter proberen te krijgen. maar het is nog nooit iemand gelukt om ook maar een beetje te kunnen veranderen. jammer , dit was allemaal niet nodig geweest en zeker niet voor ons als kinderen. ik heb ook nu geen contact meer met mijn moeder. ik ben zo nu en dan wel vrolijk , maar heb veel symptomen van emotioneel oververmoeidheid. maar durf het eigenlijk tegen niemand te zeggen. als ik thuis of alleen ben heb ik snel de neiging om terug te vallen om dingen in het verleden en veel huilbuie . geen idee wat ik hier mee moet ?! heb door stress ooit ook een beginsel van anorexia gehad, stress kan dus veel met mij doen. maar omdat ik dit al 6 jaar zo door gaat weet ik niet of het dat ook is, maar stiekem heb ik een vermoede ? iemand tips of herkenning?
groetjes!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lotte
10 maanden geleden

Hoi lieve Veerle, Ontzettend bedankt voor je bericht. Wat super dapper dat je dit met ons deelt, helemaal omdat je schrijft dat je het eigenlijk tegen niemand durft te zeggen. Hoe was het om er iets over op te schrijven en het hier te delen? Ik kan me voorstellen dat dat misschien spannend was om te doen, maar hopelijk luchtte het ook een beetje op. Wat super rot dat je zo’n heftige scheiding hebt moeten meemaken en eigenlijk nog steeds meemaakt. Of we dat nou willen of niet, dat heeft onvermijdelijk invloed op ons als kinderen. Je schrijft over emotionele… Lees verder »

Gerjan
11 maanden geleden

Hee Veerle, Wat mooi dat je ons forum hebt gevonden voor je verhaal. Heel knap dat je zo open bent over je situatie! Heel naar dat je zo’n heftige scheiding hebt meegemaakt en er zoveel last van hebt. In je verhaal herken ik ook wel iets van mijn ervaringen. Ook de scheiding van mijn ouders is niet soepel verlopen, verre van zacht verwoord. In het begin ben je zo erg bezig met overleven dat je niet door hebt hoe erg je je lichaam uitput, zowel geestelijk als fysiek. Op een bepaald moment gaf mijn lichaam aan wanneer het moe was… Lees verder »

Samantha
11 maanden geleden

Lieve Veerle, Allereerst wil ik je even laten weten dat ik het ontzettend dapper vind dat je je verhaal hier met ons durft te delen, dat zal vast niet makkelijk geweest zijn. Daarnaast wil ik je ook meteen van je gedachte af helpen dat je de enige zou zijn, want dat is zeker niet zo, ik herken enorm veel in je verhaal en ik weet zeker heel veel andere mensen ook! Je bent niet alleen ☺️ Of je last hebt van emotionele oververmoeidheid kan ik niet zeggen, ik ben geen psycholoog, maar ik zal wel proberen wat tips te geven… Lees verder »