Fleur (21) in

Emoties hoog opgelopen

5 jaar geleden is mijn vader bij mijn opa gaan wonen. Sinds dit moment is het contact met pap minimaal en het contact wat er is, komt vooral vanuit mij en mijn broertje. Mijn vader doet er niet veel voor. Vorige week zijn de emoties erg hoog opgelopen toen ik pap ergens op aansprak waar ik van baalde. Als reactie hierop is pap heel erg boos geworden. Hij schreeuwde naar mij en mijn broertje en heeft hij mij beschuldigd dat hij voor mij alleen maar goed genoeg is om zijn portemonnee open te trekken. Deze opmerking heeft mij ontzettend gekwetst, omdat ik naar mijn inzien altijd heel erg mn best heb gedaan om juist meer te krijgen dan alleen geld. Daarna ging hij bijna op de vuist met mijn broertje, toen die het voor mij opnam. Ik heb mijn broertje meegenomen en we zijn toen weg gegaan. Diezelfde avond kregen mijn broertje, mam en ik een aantal berichtjes, waaruit bleek dat hij zich vooral slachtoffer voelt. Daarna heb ik niks meer gehoord en ik heb zelf ook niks meer van mezelf laten horen. Ik weet even niet meer wat ik moet doen. Ik ben ontzettend gekwetst door de opmerking van mijn vader en ben heel erg teleurgesteld hoe hij zich nu opstelt door niks meer van zichzelf te laten horen. Ik wil wel graag naar mijn opa, maar omdat papa daar woont en nu ook fulltime thuis werkt vanwege Corona, wil ik dit ook weer niet. Ik wil pap voorlopig niet onder ogen komen. Ik wil dat papa de eerste stap zet… Zijn er mensen die een beetje in hetzelfde schuitje zitten? Alle tips zijn welkom!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Quinty
3 dagen geleden

Hoi lieve Fleur,  Ik ben blij dat je je verhaal hier doet en dat je een vraag durft te stellen. Ik zie dat je al een hele mooie antwoorden hebt gehad. Ik wilde alleen nog wat dingetjes toevoegen die mij hebben geholpen in mijn situatie, want ik zie wel wat dingen overlappen met die van jou.  Mijn ouders zijn gescheiden toen ik ongeveer 2 jaar oud was. Ik heb zelf geen broertjes of zusjes, dus ik kan me niet voorstellen hoe dat is. Het contact met mijn vader is ook minimaal en kwam vroeger ook vooral vanuit mij, ik heb… Lees verder »

Manon
3 dagen geleden

Hey lieve Fleur, Jeejtje, wat een heftig verhaal. Wat knap dat je dit zo durft te delen en wat fijn dat je ons forum hebt gevonden. Het is best herkenbaar. Mijn vader en ik zijn ook een lange tijd niet goed gegaan. We hadden vrij weinig contact en het contact wat er was kwam van mij. We hadden ook vaak ruzie. Ik wilde zo graag dat mijn vader een ‘normale’ vader was. Iemand die trots op me is, iemand die me een knuffel geeft en blij is om me te zien en vooral iemand die niet 100 keer zucht en… Lees verder »

Rachell
4 dagen geleden

Hi Fleur! Wat ontzettend knap dat je jouw verhaal durft te delen op dit forum! 🙂 Ik herken mezelf heel erg in jouw verhaal! Het enige verschil is dat mijn vader in het buitenland woont, dus dat ik hem sowieso bijna niet zie en dat ik geen broertjes of zusjes heb, maar ik hoop dat ik je met mijn verhaal een beetje kan helpen. Toevallig woont mijn vader ook bij zijn ouders en ik heb ook veel moeite om het contact met mijn vader te onderhouden. Mijn vader is een koppige man die niet goed tegen kritiek kan en dit… Lees verder »