Annemieke (23) in

Eenzaam en bang

Rond mijn 11/12de zijn mijn ouders gescheiden. Er werd weinig gepraat bij ons thuis. De scheiding heb ik ook een jaar voor me kunnen houden bij mijn vriendinnen. Totdat ze er zelf achter kwamen. Mijn vader kreeg een nieuwe vriendin en mijn moeder een nieuwe vriend. Mijn broer kreeg des tijds fouten vrienden en ik zat vaak huilend op mijn kamer. Ik vond het zo vervelend dat er niet naar mij werd omgekeken of dat er weinig over gesproken werd. Mijn broer en ik bleven bij onze vader wonen, waar mijn moeder dan langs kwam om voor ons eten te maken en daarna ging ze weer. Ik waardeer de dingen die zij deden maar heb het gevoel dat ik ook veel heb gemist. Vooral het communiceren en vragen hoe het gaat. Momenteel zit ik in een burnout en komen er weer dingen naar boven van toen. Vooral dat ik me veel eenzaam voelde en bang was. Nu heb ik paniekaanvallen en durf ik vrijwel niet alleen te zijn. Zou dit met elkaar te maken kunnen hebben? Mijn ouders zijn er momenteel heel erg voor me, dus ergens maken ze het wel goed met me. Ik kreeg toch het advies van iemand om mij heen om even contact met jullie op te nemen en erover te praten. Wellicht dat jullie mij erbij kunnen helpen!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jaimy
1 jaar geleden

Haai lieve Annemieke,   Heeel knap van je dat je dit hier durft te delen. Dankjewel!!   Ik herken heel veel dingen uit jouw verhaal. Je geeft aan dat je ouders gescheiden zijn voor heel wat jaren. Toen de scheiding gebeurde, werd er niet over gesproken. Ik heb zelf ook heel lang niet geweten waarom mijn ouders niet bij elkaar waren. Ik wist dat er niet zulke leuke dingen waren gebeurt, maar wat precies wist ik niet. Het praten over de scheiding was er ook niet bij ons. Mijn moeder dacht dat ik het wel normaal zou vinden, omdat ik… Lees verder »

Annemieke
1 jaar geleden
Reply to  Jaimy

Hi Jaimy,
 
Bedankt dat jij ook jouw verhaal wilt delen met mij! Fijn om te lezen dat het niet gek is dat ik er soms nog mee zit.
 
Ik moet zeker meer praten over mijn gevoelens. Ik heb mij vaak weggecijferd voor anderen. Dicht bij mijn gevoel komen vind ik nog erg moeilijk. Ik ben meer een binnenvetter. Heb je daar misschien tips voor?
 
Groeten,
 
Annemieke

Jaimy
1 jaar geleden
Reply to  Annemieke

Haai Annemieke,   Ik herken wat je zegt. Ik ben ook een binnenvetter. Ik durfde nooit te vragen om hulp, omdat andere belangrijker zijn dan ik. Althans dat is wat ik altijd dacht. Ik ben op verschillende manieren met mijn gevoelens omgegaan. Ik kan je vertellen dat ik pas het laatste jaar de beste oplossing heb gevonden. Vroeger wilde ik niets voelen en deed ik daar alles aan. Ik heb verkeerde coping mechanismen gebruikt en daar heb ik voor in therapie gezeten. In therapie moest ik alles wat ik voelde opschrijven. Dit hielp mijn om in te zien waardoor ik… Lees verder »

Sangita
1 jaar geleden

Hey Annemieke!   Wat fijn dat je door iemand getipt bent naar ons forum. Wat vervelend om te lezen dat je momenteel in een burn-out zit en last hebt van paniekaanvallen.   Ik herken mij best wel in jouw verhaal. Mijn broer had ook foute vrienden in de periode dat mijn ouders gingen scheiden. Hij zat in deze periode veel aan de drugs en stopte met school. Ook vertoonde hij heel veel vluchtgedrag waardoor ik net als jou het gevoel kreeg dat ik er alleen voor stond. In ons gezin werd er ook niet of nauwelijks gecommuniceerd over gevoelens. Mijn… Lees verder »

Annemieke
1 jaar geleden
Reply to  Sangita

Hi Sangita,   Wat fijn dat jij ook jouw verhaal met mij wilt delen!   Kan jij iets positiefs halen uit de tijd dat je ouders gingen scheiden en het bij jullie thuis ook niet goed ging? Ik merk dat als ik nadenk over mijn leven vanaf mijn 12 tot 18de, dat het veel negatief is wat omhoog komt, vooral omtrent mijn thuissituatie.   Om te schrijven vind ik een goede tip. Ik weet alleen niet zo goed waar ik nou moet beginnen. Om een brief te schrijven aan mijn ouders vind ik heeel lastig. Met mijn moeder heb ik… Lees verder »

Sangita
1 jaar geleden
Reply to  Annemieke

Lieve Annemieke, Ik vind het fijn om te lezen dat je mijn verhaal en tips waardeert. Daar is dit forum natuurlijk perfect voor, want zo kunnen we elkaar weer verder helpen (: Allereerst wil ik even zeggen dat ik het fijn vind dat je zo open bent. Dit kan je zeker verder helpen dus blijf dat vooral doen. Ik vind het heftig om te lezen dat je last hebt van zware paniekaanvallen. Ik kan mij voorstellen dat dit inderdaad veel energie kost als je ook nog in een burn-out zit. Ik ben blij dat je positief bent over de toekomst,… Lees verder »