Rick (16 jaar) in

op gesprek.

mijn moeder “dreigt” dat ze me door de politie wil laten halen voor een gesprek met centrum voor kind en gezin. nadat ik nu even een pauze nodig heb in de regeling, ervoor is iets erg heftigs gebeurt wat van die pauze de rede is maar daar ga ik nu niet op in. dat ligt nog te prive en ik weet niet goed wat ik nu moet doen. ik slaap nu ook moeilijk daardoor

dus als iemand suggesties heeft graag!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Natasja
Natasja
8 jaren geleden

Ga naar je huisarts. Hij heeft beroepsgeheim (ook tegenover je ouders) en kan je wellicht doorverwijzen

Steven
Steven
8 jaren geleden

Wat NN zegt klopt niet. Bureau Jeugdzorg is geen onderdeel van Centrum Jeugd en Gezin. BJZ mag ook niet zomaar alles zonder naar jou of je ouders te luisteren, te overleggen en toestemming te krijgen. Dat mag alleen als de rechtbank daar uitspraak over doet.

nn
nn
8 jaren geleden

Centrum kind en gezin is link omdat bureau jeugdzorg er een grote partij in is en bjz van alles mag nagaan vragen en mag beslissen als zij onderzoek of ingrijpen nodig vinden. Beter zoek je meer onafhankelijke hulp (ook mét echt beroepsgeheim).

Anne Marleen
Anne Marleen
8 jaren geleden

P.s. als je wel je hele verhaal kwijt wil op VillaPinedo, maar niet zodat anderen het ook kunnen lezen, kan je het altijd doen via ‘stel een vraag’. Dit is anoniem en alleen jij krijgt dan een berichtje terug / antwoord op je vraag.

Anne Marleen
Anne Marleen
8 jaren geleden

Hoi Rick,

Klinkt erg vervelend wat er allemaal gebeurt en het lijkt alsof je er zelf geen controle over hebt. Misschien is het goed om ook zelf de stap te zetten naar het centrum voor jeugd en gezin en daar je verhaal te delen? Met familie of vrienden is natuurlijk altijd prettiger maar misschien kunnen ze je bij het centrum beter helpen? Eventueel kan je het eerst misschien in anonimiteit doen? En aangeven dat je die pauze nodig hebt is inderdaad heel verstandig. Heel veel succes!

Groetjes, Anne-Marleen

Marsha Pinedo
Marsha Pinedo
8 jaren geleden

Hi Rick, Wat een vervelende situatie voor jou…Wel moedig van je dat je zelf aangeeft dat je een pauze nodig hebt! Heb je iemand in je omgeving die je in vertrouwen kan nemen? Familie, mentor op school, een goede vriend. Het kan wel helpen als je je verhaal met iemand deelt, zo kan je alles even op een rijtje zetten. De politie wordt niet betrokken in de omgangsregeling dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Veel belangrijker is het dat jij het weer ok vindt om naar je moeder toe te gaan. Het lijkt erop dat jullie daar… Lees verder »