Renée (12 jaar) in

Doof of Blind

Aan alle gescheiden ouders

Vergeet je kind niet als je gaat scheiden. Je kind heeft het er het moeilijkste mee en laat je kind niet kiezen, het is te moeilijk om het ergens mee te vergelijken, maar ik probeer het toch. Het is hetzelfde als kiezen tussen :
doof of blind
links of rechts
man of vrouw
oftewel laat je kind niet in de steek en laat hem ( of haar ) niet kiezen.

Groetjes, Renée

P.S. met mij is hetzelfde gebeurt en ik ben er niet leuker op geworden…

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nina
Nina
5 jaren geleden

Hi Renee! Dankjewel voor je berichtje op ons forum. Wat fijn dat je een tip wil geven aan ouders die gaan scheiden. Het is zeker waar wat je zegt, je kan niet kiezen en dat wil je als kind ook niet. Wat naar om te horen dat het bij jou wel is gebeurd en dat je het gevoel hebt dat je er niet leuker op bent geworden.. Ik denk dat je er ook een stuk sterker door bent geworden, dat blijkt wel uit jouw sterke berichtje op het forum! Als je nog vragen hebt of als je nog meer goede… Lees verder »

Yannick
Yannick
5 jaren geleden

Beste Renée, Dankjewel voor je eerlijke berichtje. Heel herkenbaar! Soms vergeten ouders dat een kind nooit echt één kant zal kunnen kiezen. Het ene negatieve verhaal na het andere over papa of mama zorgt alleen maar voor frustratie en verdriet. Ik blijf dit ook herhalen, want ook bij mij komt dat jaren na de scheiding nog wel eens voor. Een scheiding zit soms zó diep, er kan van alles gebeurd zijn. Denk aan ontrouw, flinke ruzies, foute woorden.. hoe pijnlijk ook voor de ouder(s), in gesprek met het kind mag dat nooit de boventoon voeren. Wij willen niet ‘kiezen’, en… Lees verder »