Robin (19) in

Doen wat ik wil of ‘lieve vrede’?

Hi!
Ik zit er heel erg mee. Mijn 20e verjaardag dit jaar. Mijn ouders zijn al 11 jaar gescheiden en tot op de dag van vandaag hebben de 2 kanten van mijn familie een hekel aan elkaar.
Vroeger heb ik altijd 2x mijn verjaardag gevierd maar ik heb altijd gezegd dat ik mijn verjaardag maar 1x zou vieren als ik op mijz3lf ging wonen. En dat is dit jaar het geval.
Ik weet echt niet wat ik moet doen..

Vier ik 1x mijn verjaardag, wetende dat mensen van wie ik veel hou niet zullen komen. Vier ik 2x mijn verjaardag om de lieve vrede te bewaren. Of moet ik het dit jaar maar gewoon niet vieren.
Al het advies is welkom. Ik ben radeloos.

Gr. Robin

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Yesica
Yesica
11 maanden geleden

volgt je hart. Als mensen echt van je houden kunnen ze voor een half dag vergeten dat ze een andere niet mogen hebben.
Je kan tenmiste het proberen/ experimenteren hoe het gaat. Wie weet krijgen ze elkaar een kans om de verleten even aan een kan te laten.

Robin
11 maanden geleden

Hi Anne!

Bedankt. Je bevestigd mijn eigen gedachten. Mijn neiging gaat ook uit naar 1x mijn verjaardag vieren. Ik heb helemaal geen zin om mij in vreemde bochten te wringen. Dat doe ik al te lang. Bedankt voor je reactie!

Robin

Anne
11 maanden geleden

Hoi Robin! Wat een ontzettend herkenbare kwestie. Super lastig is dat. Ik kan me heel goed voorstellen dat het een hele lastige situatie voor je is. Toch zul je de keuze uiteindelijk zelf moeten maken. Het is maar net wat jíj het belangrijkste vind. Ik vind het vooral onwijs pijnlijk voor jou als er mensen niet komen als je je verjaardag maar één keer zou vieren. Wat ik zelf zou doen, is ook even over de toekomst nadenken: als je je verjaardag nu ook twee keer viert, ga je dat de komende jaren dan ook zo blijven doen? Wanneer ga… Lees verder »