Noëlle (14) in

Depressieve sfeer

Hoi, mijn vader heeft nu al bijna 6 jaar een nieuwe vriendin en ik kan haar niet uitstaan, ze doet helemaal niks in huis en laat mijn vader alles doen. Waardoor mijn vader altijd gestrest en moe is, hij loopt altijd te mopperen op mij en mijn broertjes en zusjes. Mijn vader en stiefmoeder hebben ook samen een kind, soms denk ik dat de enige reden dat ze nog samen zijn is voor haar. Ze maken altijd ruzie en dan niet gewoon een kleine discussie maar echt schreeuwen, dreigen en schelden met erge woorden. Er hangt daar zo’n depressieve sfeer, ik word er echt ongelukkig van. Ik ben nu sinds een paar maanden aan het praten met de POH dat heeft me wel erg geholpen maar me ook aan het denken gezet. Ik wil op deze manier eigenlijk niet meer bij mijn vader wonen, of nou ja niet meer bij mijn stiefmoeder wonen. Mijn stiefmoeder en mijn stiefbroertje zijn allebei enorm ingewikkeld ze hebben vroeger veel nare dingen meegemaakt waardoor ze nu ook bij *** zitten. Mijn stiefmoeder is echt net een tiener alles moet achterbaks gaan en ze word gewoon blij als ze mijn vader ergens op kan wijzen en ruzie kan maken, ik hoop echt voor hun dat ze er niks aan kunnen doen. Maar ik vind het vooral erg voor mijn vader hij heeft eigenlijk gewoon 6 kinderen waar hij voor moet zorgen inclusief mijn stiefmoeder en dan ook nog zijn drukke baan. Ik wil daar helemaal niet meer wonen met haar maar als ik weg ga voelt het alsof ik mijn broertjes en zusjes in de steek laat. Wat moet ik nu doen??

Gr. Noëlle

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lisa
14 dagen geleden

Lieve Noëlle, Allereerst wil ik je zeggen dat ik het super dapper van je vindt dat je je verhaal durft te delen op ons forum! Wat een lastige situatie waarin jij je bevindt. Ik begrijp heel goed dat dit niet fijn voor je is. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 10 jaar oud was en ook mijn vader heeft een nieuwe vrouw, mijn stiefmoeder. In het begin vond ik dit ‘leuk’ maar na een tijd kreeg ik door dat ik mijn vader moest delen met haar en dat zij zich steeds meer ging bemoeien met de opvoeding van mij en… Lees verder »

Isa Wilms
26 dagen geleden

Hallo, het is lief van je dat je voor je broertjes en zusjes wil zorgen maar dat is niet jouw taak. Ik weet hoe het voelt als je denkt dat je ergens verantwoordelijk voor bent en dat kan een grote last zijn. Als advies heb ik: praat er eens over met je broertjes en zusjes hoe vinden zij de situatie ? Voelen zij zich fijn en veilig in hun huis? Hebben zij er ook zoveel last van als jij? Ik weet ook niet of jullie moeder nog in beeld is. Zoja overweeg dan om bij haar te gaan wonen of… Lees verder »