Carlijn (8) in

De scheiding moeilijk vinden

is het erg als je ouders nog maar net geschijden zijn en als je het moelijk vind

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Tess
1 maand geleden

Nee dat heb ik ook

Elske
1 maand geleden

Nee het is heel moeilijk ook een jaar daarna

Liselot
1 maand geleden

Hoi Carlijn, Als je ergens mee zit kan het opluchten om het hier met iemand anders over te hebben. Het is ook fijn om te weten dat je met jou vraag niet alleen bent. Toen mijn ouders gingen scheiden zat ik hier in het begin heel erg mee. Dit is natuurlijk ook helemaal niet zo gek, er gaan dingen veranderen en dit vind je misschien helemaal niet leuk. Wat ik deed als ik me erg druk maakte over de scheiding was praten met met zus. Misschien heb jij ook wel broertjes of zusjes. Ik vond dit zo fijn omdat zij… Lees verder »

Mark
1 maand geleden

Hoi carlijn, Goed dat je je vraag stelt. Mijn ouders zijn al superlang (10 jaar) gescheiden en om heel eerlijk te zijn vind ik het af en toe nog steeds lastig. Als ik een verjaardag vier moet ik ze op verschillende tijden uitnodigen, als ik iets leuks heb kan ik het niet aan allebij tegelijk vertellen. Dat is best wel stom en moeilijk. Gelukkig kan ik je wel vertellen dat het makkelijker word, en daar hoef je niets voor te doen, alleen maar ouder worden. Dat gaat gelukkig vanzelf. Gescheiden ouders is altijd lastig en neem dat je het moeilijk… Lees verder »

Liza
1 maand geleden

Lieve Carlijn, Wat goed van je dat je een berichtje hier plaatst! Het is zeker niet erg als je het moeilijk vindt dat je ouders gescheiden zijn! Het is juist heel erg normaal! Ik vind het ook nog steeds moeilijk dat mijn ouders gescheiden zijn, ook al ben ik al een stukje ouder! Als je je verdrietig voelt kun je proberen dit tegen papa of mama te zeggen. Of anders tegen opa of oma of bijvoorbeeld een juf of meester als je dat fijner vindt! Je mag ook altijd reageren op mijn berichtje, als je nog verder wil kletsen! Heel… Lees verder »

Lotte
1 maand geleden

Hey Carlijn! Wat fijn dat je Villa Pinedo hebt gevonden en wat goed van jou dat jij deze vraag met ons durft te delen. Als eerste wil ik zeggen dat het helemaal niet erg/gek/stom is dat jij het moeilijk vindt dat jouw ouders gescheiden zijn. Ik denk zelfs dat (bijna) iedereen met gescheiden ouders het erg vindt dat zijn of haar ouders niet meer bij elkaar zijn. Ik had het zelf ook heel erg moeilijk toen mijn ouders gingen scheiden. Ik dacht altijd dat mijn ouders voor altijd bij elkaar zouden blijven en opeens hadden zij alleen maar ruzie en… Lees verder »

Robbert
1 maand geleden

Dag Carlijn, Je stelt een vraag waar heel veel kinderen meezitten. Daarom is het ook zeker niet erg dat je deze tijd lastig vindt. Iedereen gaat er anders mee om. Sommige kinderen zijn verdrietig, sommige zijn boos en soms zelfs allebei. In het begin was ik er wel blij mee, want mijn ouders maakte veel ruzie. Mijn moeder was niet meer zo lief tegen mijn vader. Dat vond ik heel erg lastig, maar mijn vader had ook wat doms gedaan. Hij was verliefd geworden op een andere vrouw. Hoe gaat het bij jou thuis? Zijn jouw ouders boos op elkaar?… Lees verder »

Florine Hokke
1 maand geleden

Hee lieve Carlijn, Wat goed en knap dat je deze vraag hier hebt gesteld! Mijn ouders gingen ook scheiden toen ik ongeveer jouw leeftijd had. In het begin voelde dit heel raar en vond ik dat ook heel moeilijk. Dat is ook helemaal niet gek, want je hele vertrouwde wereld komt even op z’n kop te staan en veel dingen worden anders. Het is heel logisch dat je daar aan moet wennen, en jouw ouders moeten daar zelf ook aan wennen! Bij mij heeft het een paar jaar geduurd voordat ik er helemaal aan gewend was en er zijn nu… Lees verder »

marenthe
1 maand geleden

nee