Louèn (15) in

De nieuwe vriendin van mijn vader

Hoi allemaal,
Ik was 6 toen mijn ouders officieel gingen scheiden, al 8 jaar geleden dus. Toen ik 7 was, kreeg mijn moeder een relatie met mijn stiefvader, mijn zusje en ik hebben vanaf de eerste ontmoeting een goede band, toen ik 8 was, zijn ze getrouwd. Mijn vader had al die tijd geen serieuze relaties gehad. De eerste 5 jaar wachtte en hoopte ik op dat hij weer een serieuze relatie kreeg of ging trouwen, al die jaren gebeurde dat niet en daardoor gaf ik de hoop op. in november vertelde mijn vader dat hij al een halfjaar een vriendin had, die vriendin is ook gescheiden en heeft 2 zoons. Ze hebben een lange afstandsrelatie en de eerste ontmoeting was als kennismaking, daarna ging ze mee naar een verjaardag en de 3e x in de voorjaarsvakantie kwam ze voor mijn verjaardag en kwam ze ook logeren 2 dagen.
We zullen haar zoons in de meivakantie ontmoetten en met pasen komt zij als het goed is 2 dagen logeren en gaan we naar een verjaardag. Mijn zusje helemaal blij is erover terwijl ik dat niet ben. Ze is wel aardig hoor dat is het niet maar ik ben bang om te snel te binden door dingen in het verleden en heb gewoon het gevoel alsof het toch weer uit gaat en dat ze niet mijn stoefmoeder zal worden, en daarbij heb ik niet zoveel zin dat ze komt logeren. Hebben jullie tips hoe ik makkelijker met haar om kan gaan en hoe in de meivakantie de ontmoeting met haar zoons goed zal gaan?
Alvast bedankt voor het lezen van dit lange bericht, fijne dag nog, groetjes van Louèn

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Fabienne
19 dagen geleden

Hi Louèn, Bedankt voor je berichtje, ik denk dat veel kinderen dit zullen herkennen. Ik heb zelf ook veel moeite gehad met de vriendin van mijn vader, maar sinds een paar jaar geleden ben ik juist blij dat zij in mijn leven is gekomen (ik was 13 toen mijn vader iets met haar kreeg, en ik ben nu 25). Als één van je ouders een nieuwe vriend of vriendin krijgt is dit vaak lastig, zeker in het begin.  Ik vind het fijn om te lezen dat je een goede band hebt met je stiefvader, dat lijkt me erg waardevol :). Wat… Lees verder »

Louèn
19 dagen geleden
Reply to  Fabienne

Dankjewel, ik denk dat de tips zullen helpen. Idd spannend ja.
Haar zoons zijn 12 en 15 dus dezelfde leeftijd als mijn zus en ik dus dat is wel fijn. Zal het proberen. Veel liefs terug!
Xx

Naomi de Rooij
21 dagen geleden

Je kan misschien als je het echt niet leuk vind als die mensen er zijn vragen of je misschien naar je moeder kan.