Robin (21) in

De invloed op mijn relatie

Hoi allemaal,
Mijn ouders zijn uit elkaar sinds ik 4 ben, nog heb ik er misschien wel dagelijks last van. Ik moet direct huilen bij schreeuwende mensen en ben nog nooit in mijn leven boos geweest. Ik weet niet hoe ik dit nu nog moet veranderen en hoe ik het bespreekbaar kan maken bij mijn collegas (werk op een woongroep met soms agressie).
Daarnaast ben ik nu een ruime tijd samen met mijn vriend en voel ik aan de ene kant veel rust omdat het zo goed gaat maar aan de andere kant voel ik de afgelopen weken voor het eerst een onzekerheid vanuit mijn kant. Ik ben super bang dat hij het uitmaakt, al heb ik hier geen aanleiding voor. Ik merk dat ik daarom afstand neem omdat ik niet meer dichtbij durf te komen. Ik wordt hier erg verdrietig van, dat wil ik helemaal niet. De gedachten sluipen de laatste tijd veel vaker mijn hoofd in, ik heb dit gevoel van angst in de liefde nooit zo ervaren.
Als ik er veel mee bezig ga voel ik steken in mijn buik en moet ik veel huilen. Herkennen jullie dit?
Liefs Robin

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Amanda
19 dagen geleden

Hey Robin, Wat goed dat jij je vraag hier durft te stellen, met name over de onzekerheid die je in je relatie kunt ervaren. Dat vind ik mega herkenbaar, en tegelijkertijd vond ik dat heel moeilijk om over te praten. Dus respect voor jou dat jij dit gewoon op dit forum bespreekbaar durft te maken! Heel waardevol voor iedereen die hier ook mee worstelt, want ik weet zeker dat je niet de enige bent! Voordat ik een relatie met mijn vriend kreeg, waren we ongeveer een jaar ‘gewoon’ vrienden. Eigenlijk durfde ik de stap om een relatie aan te gaan… Lees verder »

Romy
26 dagen geleden

Hi Robin, super goed van je dat je je vragen bespreekt op het forum! Ten eerste wil ik je zeggen, je bent niet alleen. Ik herken veel van jouw verhaal. Vervelend om te horen dat je er dagelijks nog last van ervaart. Maar dat is helemaal niet gek, ook ik merk tot op de dag van vandaag nog steeds effecten van de scheiding tussen mijn ouders, terwijl het al 15 jaar geleden is. Ik denk dat het heel goed is dat je je bewust bent van deze dingen. Het is heel cliche maar je bent nog jong, en bewustzijn is… Lees verder »

Bo
Bo
28 dagen geleden

Hey Robin! Wat rot dat je je zo naar voelt over de scheiding en wat vervelend dat je je soms onzeker voelt over je relatie. Ondanks dat ik iets ouder was toen mijn ouders uit elkaar gingen, herken ik je gevoelens heel erg. Omdat we weten dat het niet altijd koek en ei is en we soms een minder stabiele thuissituatie kunnen ervaren als kind met gescheiden ouders, kan het soms gek zijn als iets wel heel goed gaat. Ik had er ook last van dat ik mijn vriend van me af wilde duwen, want ‘ik kon maar beter zelf… Lees verder »

Tayna
29 dagen geleden

Lieve Robin! Als eerst moet ik even zeggen dat ik het mega knap vind hoe jij alles verwoord, heel knap hoe jij nu al zo je eigen gevoel kan voelen en benoemen! Mijn ouders zijn gescheiden 7 dagen voor mijn eerste verjaardag. Ik heb hier dus ook geen actieve herinnering meer aan (ik denk jij ook niet). Maar net als jou herken ik een soort angst bij schreeuwende mensen, ik denk dat niemand dat echt fijn vind, alleen de een kan er gewoon wat beter mee om gaan dan de ander. En als je op een woongroep staat kom je… Lees verder »