Cecile (17) in

Contact zus vader

Hallo!

Ik heb een vraag! Mijn ouders zijn al een aantal jaar gescheiden en ik merk dat de band tussen mijn vader en mijn zusje de laatste tijd erg is verslechterd. We gaan een keer in de twee weken een weekend naar hem toe alleen ze wil eigenlijk nooit meer mee en blijft vaak in het weekend bij mijn moeder. Mijn zusje is ook vaak erg negatief over mijn vader. We praten er eigenlijk niet echt over maar ik merk toch wel dat ze het vervelend vindt dat ze slecht contact met hem heeft. Ook mijn vader vindt het heel jammer dat ze niet zo vaak meer komt. Ik zou hen graag willen helpen maar weet niet hoe. Heeft er iemand adviezen of tips hoe ik hen het beste zou kunnen helpen?

Groetjes Cecile

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
NineSanneFiene Bakx Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nine

Hoi lieve Cecile, Wauw, wat stel jij een mooie en goede vraag zeg. Ik vind het super lief dat jij jouw zusje en vader wil helpen! De vraag die daarbij meteen bij mij op komt is…. wat wil jij eigenlijk zelf? Je vertelt dat je zusje vaak negatief is over jouw vader, hoe is dat voor jou? Mijn ouders zijn al heeeeel lang geleden gescheiden, ik was toen 4 jaar. Sindsdien doet vooral mijn moeder ontzettend negatief over mijn vader, ook mijn broer en zus praten heel erg slecht over hem tegen mij. Ik merk dat alles wat zij altijd… Lees verder »

Sanne

Hoi Cecile, Wat goed dat je het forum hebt gevonden om om advies te vragen! Knap dat je je verhaal zo durft te delen. Als ik je verhaal lees, herken ik me hier een beetje in. Toen mijn ouders een paar jaar gescheiden waren, ging ik van co-ouderschap over naar permanent wonen bij mijn moeder. Nu, ongeveer 5 jaar later, merk ik dat mijn band met mijn vader hierdoor heel anders is als de band met mijn moeder. Zo merk ik dat mijn moeder alles van dichtbij meemaakt omdat ik bij haar woon en dat ik aan mijn vader daarentegen… Lees verder »

Fiene Bakx

hee!
ik denk dat jullie wat meer uitstapjes kunnen gaan doen en je vader en je zusje eens goed laat praten.
praten helpt altijd!
regel een keertje iets leuks en ga eens lekker kletsen.
en laat je zusje eerlijk zijn tegen je vader, zodat hun verbondenheid met elkaar verbeterd.
als het echt niet gaat, zeg het tegen je moeder of regel hulp vanuit therapie.
komt allemaal goed!
succes!

Fiene