Vera (18) in

Contact verbreken

Beste wie-dan-ook,

Mijn naam is Vera en ik ben 18 jaar oud. Mijn ouders zijn al gescheiden sinds dat ik een jaar of 3 a 4 ben. Mijn moeder is echt een top-vrouw! Mijn vader is echter een ander verhaal. Hij kan mij niet loslaten en dwingt mij naar hem toe te komen. Als ik hierop ”nee” zeg (wat voor mij al erg lastig is), dwingt hij mij. Hierbij speelt hij in op mijn emoties en praat hij mij een enorm schuldgevoel aan. Ik vroeg mij af of jullie tips hebben? Het gaat nu al zo’n 14 a 15 jaar zo, en ben nu eigenlijk op het punt om al het contact te verbreken. Iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Michelle
1 dag geleden

Lieve Vera, Super goed dat je ons hebt kunnen vinden en een berichtje schrijft op het forum! Wat een lastige situatie die je momenteel hebt met jouw vader en wat een lange tijd speelt dit zich af zeg. Ik herken het schuldgevoel aangepraat krijgen en inspelen op emoties helaas al te goed, voel jij je daar ook altijd zo rot door? Ik wil allereerst benadrukken dat ik het echt heel goed van je vind dat je nee durft te zeggen wanneer je vader jou probeert te dwingen om langs te komen! Hou je in gedachte dat jij altijd degene bent… Lees verder »

Last edited 1 dag geleden by Michelle
Kyan
Kyan
5 dagen geleden

lieve Vera !

je moet voor je zelf op komen of je moet een buddy zoeken of je moet met iemand praten

Jaimy
5 dagen geleden

Haii lieve Vera, Wat goed dat je schrijft op ons forum, maar wel een vervelende situatie. Ik herken wel een paar dingen. Mijn vader die zei ook altijd dingen waardoor ik me gedwongen voelde. Hij zei altijd dat ik bij hem moest komen wonen en tegenwoordig zegt hij vaak dat ik vaker moet komen en meer moet appen/bellen. Ik doe dit niet vaak, maar wel als ik iets leuks te zeggen heb. Nu zegt hij het vaak op een manier dat ik me gedwongen voel. Dat is wat de situatie lastig maakt. Ik begrijp heel goed dat je denkt: ‘Nu… Lees verder »