Elin (16) in

Contact vader coronabeperkingen

Hallo allemaal!

Mijn gezin zit momenteel in een heel erg moeilijke situatie. Mijn ouders zijn een paar weken geleden uit elkaar gegaan en mijn vader zit (ondanks de verschrikkelijke corona-beperkingen) nu al een paar weken op hotel. Hij is alleen, eenzaam, kan nergens uit eten en leeft van roomservice, kan niet naar zijn werk en mist ons enorm. Wij, mijn broertje en ik, kunnen hem niet bezoeken op dat hotelkamertje en we kunnen geen activiteiten gaan doen samen, want alles is dicht. Ik wil hem erg graag vaker zien en spreken en knuffelen, maar ik zou echt niet weten hoe.

Tijdelijk thuiskomen is voor hem totaal geen optie. We hebben het geprobeerd en het was meteen barstende ruzie.
Ook heb ik hem gevraagd een appartement te zoeken en ik heb al met hem meegezocht. Ik heb hem wel vijf mogelijkheden doorgestuurd en gevraagd zo snel mogelijk te kijken en te laten weten wat hij ervan vindt.
Het probleem is alleen dat hij er enorm tegenaan loopt dat hij het huis uit is en hij stelt het appartement zoeken continu uit.
Nu heb ik voor jullie twee vragen:
1) Hebben jullie tips voor mij zodat ik hem vaker kan zien? Anders dan gaan wandelen kan ik momenteel niks bedenken.
2) Weten jullie hoe ik mijn vader ertoe kan gaan zetten om een appartementje te gaan vinden? Zodat hij in deze corona situatie ook een plekje heeft waar mijn broertje en ik naartoe kunnen.

Communicatie met mijn vader gaat altijd slecht…
Hopelijk kunnen jullie mij helpen!
Dankjewel! <3
~ Elin

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Suzanne
1 jaar geleden

Hoi Elin! Wat goed dat je je zorgen deelt op het forum. Ik kan me goed voorstellen dat je best in een ingewikkelde situatie zit. Corona maakt het voor veel kinderen van gescheiden ouders best lastig om te beslissen waar ze goed aan doen, weet dus dat je niet alleen bent! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 8 was en mijn vader woont nu ook alleen. Soms moet ik best wel aan hem denken en vind ik het vervelend voor hem dat hij is deze tijd veel alleen is. Toch wil ik je echt op het hart drukken dat het… Lees verder »

Joost
1 jaar geleden

Lieve Elin, Wat fijn dat je ons hebt gevonden en dat je je vraag hier deelt met ons, dankjewel daarvoor. Wat een ontzettende rot situatie, ik kan me voorstellen dat de corona maatregelen op dit moment totaal niet op t juiste moment komen voor jullie. Vanuit eigen ervaring kan ik mij nog goed herinneren dat mijn moeder in het huis bleef en mijn vader iets nieuws moest zoeken, dit duurde een hele lange tijd mede omdat hij inderdaad nog niet helemaal los kon laten dat het helemaal over was tussen hem en mijn moeder. Wat ik lees is dat je… Lees verder »