Anouk. (15) in

Contact moeder

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 1 was.
Mijn zus en ik wonen nu meer dan 5 jaar volledig bij mijn vader. Ik hou heel erg veel van mijn vader en stiefmoeder. Het contact met mijn moeder is slecht en ik heb haar al een paar jaar niet gezien. Tot ik 10 was woonde ik 1 week bij mijn vader en 1 week bij mijn moeder. Na een ots en rechtszaken woon ik dus nu helemaal bij mijn vader.
Mijn stiefmoeder is getrouwd met mijn vader toen ik nog 1 week bij mijn moeder en 1 week bij mijn vader woonde. Ik heb dus nu bijna geen contact met mijn moeder ( ik mail 1 of 2 keer per maand).
Als we thuis een discussie over iets hebben haalt ze altijd mijn moeder erbij. Ookal gaat het daar totaal niet over. Mijn stiefmoeder wil dat ik meer contact heb met mijn moeder en daar in de vakantie logeer. Maar het gaat niet zomaar. Ik heb een slechte band met mijn moeder en dan kan ze niet verwachten dat ik daar ga slapen ofzo.
Ik weet dan niet wat ik moet zeggen en negeer het eigenlijk. Wat kan ik het beste de volgende keer doen als ze zegt dat ik weer bij mijn moeder moet gaan wonen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Isa
Isa
1 maand geleden

Hallo Anouk, wat jammer dat je weinig contact hebt met je moeder. Dat je naar 5 jaar niet gelijk bij haar wilt gaan slapen begrijp ik wel. Ik snap je stiefmoeder ook. Waarschijnlijk bedoelt ze dit goed en heeft ze het beste met je voor. Als je het vervelend vindt dat je stiefmoeder deze dingen zegt kun je dat het beste aangeven. Je zou haar kunnen zeggen dat je het niet meteen durft of niet gelijk wilt. Een optie is ook om eens een keertje naar haar toe te gaan om samen iets te doen. En als het dan wat… Lees verder »

Anouk
1 maand geleden

Bedankt voor alle reacties. Ik zou vandaag normaal school hebben, maar ik mag nu niet gaan. Omdat mijn stiefmoeder in een risicogroep valt. Ik vind school heel leuk en wou mijn vriendinnen graag weer zien. Ik ga nu naar 4vwo en krijg een nieuwe klas. Ook kom ik net in de bovenbouw. De hele vakantie werd er nooit gezegd dat ik niet naar school mag en vanochtend 1 uur en 30 minuten voor ik naar school moest werd gezegd dat ik niet mocht gaan. Ik zit nu thuis. Omdat mijn ouders het zo laat hebben besloten is er nu niks… Lees verder »

jesse
1 maand geleden

Lieve Anouk, wat goed dat je ons forum hebt gevonden en jouw vraag hebt durven stellen! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 7 jaar oud was. Mijn vader had vrijwel direct een nieuwe vriendin. Zelf was ik om het weekend een weekendje bij mijn vader en zijn nieuwe vriendin. Bij mij is het contact tussen zowel mijn vader, zijn vriendin en mijn moeder altijd goed geweest. Ik kan me dus goed voorstellen dat je deze situatie erg lastig vindt. Als ik de situatie doorlees weet jouw stiefmoeder volgens mij ook wel dat de situatie tussen jou en jouw moeder niet… Lees verder »

Anouk
1 maand geleden
Reply to  jesse

Ik heb al een buddy aangevraagd (dat moest van mijn ouders). Ik heb ook al een reactie gehad. Ik moet alleen de app nog downloaden op mijn telefoon, alleen mijn vader moet daar eerst toestemming voor geven via een app. Want op mijn telefoon staat een app waardoor mijn ouders toezicht kunnen houden op wat ik download, hoeveel ik op mijn telefoon zit en wat ik doe enzo. Daarom ben ik best blij dat ik op de buddy app een code kan zetten dat alleen ik erin kan. Anders gaan mijn ouders het lezen.

Dolores
1 maand geleden

Lieve Anouk, wat goed dat je hier een berichtje hebt geschreven! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 15 was, na een tijdje besloot ik bij mijn moeder te gaan wonen omdat het contact met mijn vader niet zo goed was. Mijn moeder bleef een tijdje stimuleren dat ik toch contact met mijn vader moest zoeken. (Inmiddels heb ik dat al wel gedaan en heb ik goed contact met mijn vader!) Maar ik wou dat toen nog niet, ik heb dus met mijn moeder gepraat. Ik heb haar gevraagd of ze alsjeblieft niet meer wilt vragen of ik ook naar mijn… Lees verder »

Anique
1 maand geleden

Lieve Anouk, Dankjewel voor je berichtje op het forum! Heel fijn dat je dit hier wilt delen, ook al is het best een lastige situatie. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 9 was en hoewel ik op dit moment goed contact heb met zowel mijn vader, moeder en stiefouder(s) ging dat in het verleden ook niet altijd even makkelijk. Ik begrijp dus heel goed dat je in zo’n situatie niet zo goed weet wat je moet zeggen en het laat gaan. Dit deed ik zelf namelijk ook. Naarmate ik ouder werd leerde ik hier op een rustige manier op reageren,… Lees verder »