Isa (14) in

Contact moeder

Mijn moeder is in 2016 weggegaan na een periode vreemdgaan, in de 4 jaar vanaf 2016 tot nu is er heel veel gebeurt. Ze is in een huurhuis gaan wonen, hierna in een ander huurhuis verderop. Ze heeft mij en mijn 2 broers heel erg geprobeerd te manipuleren om bij mijn vader weg te gaan. In zomer 2018 gingen mijn broers weg bij haar en werd er 1 depressief. De ander vermijd alles. In november 2018 is ze bij haar nieuwe vriend gaan wonen en in november 2019 is ze hertrouwd. In april 2020 is mijn broer na 5 moeilijke maanden opgenomen (hij was al depressief sinds zomer 2018). Het gaat nu beter met hem gelukkig en hij is weer thuis. Met mijn moeder heb ik november 2019 contact afgebroken en sindsdien heeft ze me volledig afgekapt (deed ze ook bij mijn broers). Ik woon nu met mijn vader, stiefmoeder en broers samen. Mijn stiefmoeder betekent meer voor me dan mijn eigen moeder. Ik heb juli 2020 weer een beetje contact gehad met mijn moeder en nu soms nogsteeds. Ik vind het alleen erg vervelend want als ze me appt denk ik terug aan alles dat ze ooit heeft gedaan en heeft gezegd. Ik weet niet wat ik moet doen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Beau
19 uren geleden

Hee lieve Isa, Dankjewel voor jouw vraag, wat knap dat je dit met ons wil delen zeg! Het klinkt als een heftige periode die jij hebt meegemaakt zeg, ik snap heel goed dat je daar nog mee zit. Hopelijk heb je dan ook iets aan mijn berichtje:). Mijn verhaal is iets anders want ik ben juist opgegroeid bij mijn moeder met mijn twee broertjes. Wel heeft mijn moeder ons ook altijd heel erg proberen te manipuleren om geen contact met onze vader te hebben en er zo min mogelijk heen te gaan. Gelukkig was er wel een omgangsregeling dus zagen… Lees verder »

Renée
1 dag geleden

Lieve Isa, Wat fijn om te zien dat je onze website hebt gevonden en ik vind het heel moedig dat jij een deel van jouw verhaal met ons wil delen. Mijn excuses dat je wat langer op een antwoord hebt moeten wachten, want goh. Ik moest jouw verhaal even laten inzinken. Ik herken helaas niet alles, maar ik zal mijn best doen om zo goed mogelijk antwoord te geven op de onderdelen waar ik wel ervaring mee heb. Ik zal eerst een stukje over mijn ervaring vertellen. Mijn vader is namelijk ook vreemd gegaan. Vlak na de scheiding is hij… Lees verder »

Isa
Isa
19 uren geleden
Reply to  Renée

Heel erg bedankt voor de reactie. Ik zie nu meer in dat mijn moeder het ook niet kan vanwege emoties. Ik snap het ook aan de ene kant wel. Ik praat er niet over met mijn moeder omdat ze altijd zegt dat alles mij en mijn vader zijn schuld is. Ik praat er wel over met mijn broer en vader 🙂
Nogmaals dankuwel voor de reactie, mvg Isa.