Danique (17) in

Contact met vader

Hoi,
Mijn ouders zijn bijna 2 jaar uit elkaar.
Ik woon samen met mijn moeder en broertje bij mijn opa en oma.
Ik zie mijn vader niet zo vaak, ook omdat ons contact niet zo goed is. Mijn vader zegt dingen tegen mij waar ik verdrietig van wordt. Ik heb het gevoel dat ik niet goed genoeg ben. Mijn broertje gaat iedere 2 weken een weekend en met de feestdagen. Vaak krijgt hij dan iets extra’s en ik niet, omdat ik niet kom. Ik vind dit niet eerlijk.
Ik heb een aantal vragen die ik graag wil stellen, deze heb ik samen met mijn behandelaar bedacht. Ik zou het fijn vinden om te horen hoe jullie er mee omgaan.
– kennen jullie het gevoel van niet goed genoeg te zijn? Hoe gaan jullie daar mee om?
– ik voel mij vaak schuldig, alsof het aan mij ligt dat mijn vader lelijk tegen mij doet. Hoe kan ik mij minder schuldig voelen?
– voelen jullie je ook onzeker?
– hebben jullie ook de ervaring dat je zelf al veel geprobeerd hebt om het te veranderen, dat het beter gaat, maar dat de verandering niet lukt?
– herkennen jullie het dat er verschil wordt gemaakt tussen jou en en je broers of zussen?
– wat heeft jullie geholpen in het omgaan met de scheiding?
– hebben jullie het geaccepteerd hoe het gaat? Ja, wat heeft geholpen en Nee, wat vind je moeilijk.

Groet Danique

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
7 dagen geleden

Lieve Danique, Wat een moeilijke situatie, en wat fijn dat je het forum hebt gevonden. Je verhaal raakt me enorm, omdat ik me realiseer dat ik dit zelf ook niet helemaal goed kan verwerken. Ik vind het dan ook super knap van je dat je hulp hebt gezocht en een behandelaar hebt, dat vergt veel moed! Bij mij is het contact met mijn vader verslechterd na zijn tweede scheiding. Mijn broertje woonde toen nog thuis, ik niet meer. Mijn broertje heeft dus ook een heel andere relatie met mijn vader. Ik heb dus nu contact met mijn vader binnen de… Lees verder »

elon.PNG
Evi
Evi
16 dagen geleden

Lieve Danique, Wat ontzettend knap dat jij samen met je behandelaar deze vragen hebt opgesteld! Ik snap heel erg goed hoe je je voelt want ik heb al een hele lange tijd slecht contact met mijn vader dus ik weet er alles van helaas 😉 Ik hoop zo goed mogelijk antwoord te geven op jouw vragen! Het gevoel van niet goed genoeg zijn ken ik zeker! Bij mij kwam dit gevoel heel erg doordat mijn vader nooit voor mij koos, maar altijd voor zijn nieuwe vrouw en kinderen waardoor mijn conclusie was dat ik niet goed genoeg was. Waardoor komt… Lees verder »

Last edited 16 dagen geleden by Evi